Полицаят, който пее на пътя

0
полицай пее на пътя
Полицаят, който пее на пътя.

Тази седмица реших да избера една история от мрежата за катастрофите по пътищата, която ме трогна. За един полицай, който пее на пътя.

Не е от България, но е тъжна и много човешка.

За стреса на пътя… За страха след катастрофата… За загубата на любим човек… За човещината…

Става дума за американския полицай Ник Стрък. В края на юни 2015 г. той попаднал на тежка катастрофа на ван с четири деца и двама възрастни, който се преобърнал близо до Брайтън, щата Колорадо. Всички шестима пътници били изхвърчали от автомобила, тъй като никой не е имал предпазен колан.
Стрък веднага взел в ръцете си плачещо момиченце и го обърнал в обратната посока, тъй като в това време полицаите вдигали тялото на загиналия му баща. Полицаят не само държал детето в ръцете си, но

започнал да му пее на пътя песничката „Twinkle, twinkle little star”

(„Блести, блести звездичке”). Ник се сетил за своята дъщеричка, на която пее тази песничка, когато се натъжи.

„Не съм медицинско лице, но знам как да дам прегръдка на някого. И трябва да вярваме, че всеки един от полицаите, пристигнал на място, би направил същото”, споделя Ник.

От полицейския участък в Брайтън похвалиха своя колега за това, което е направил при този трагичен инцидент. Те написаха на страницата си във Фейсбук: „Изключително се гордеем с мъжете и жените в нашия отдел. Добра работа, полицай Стрък!”.

Пожелавам си повече от нас да бъдат като този американски полицай – да проявяват такт и грижа към околните. Както в работата си, така и на пътя.

Историята на полицая, който пее на пътя можете да видите тук:

Още по темата: Шофьори, изхвърлете агресията от колата си

Отговор