С къща на четири колела през Европа

0
четири колела
Пътуващата къща на 4 колела...

26-годишният англичанин Майк Хъдсън е отегчен от живота си на Острова. Ето защо един ден той решава да напусне работата си като дизайнер на сайтове, да превърне един купен на старо бус в къща на четири колела и да се отправи на пътешествие из Европа. Майк пътува повече от година, като до този момент е изминал повече от 17 хил. километра.

73791920-bdf9-11e4-bcd0-d1dc624839ad_5-making-bed
Майк прекарва четири месеца в оборудване на буса.

“Живеех в Шефилд и наистина обичах този град. Имам много приятели в Англия, имах собствен апартамент, чийто наем делях с приятел, кола и добра работа. Сега като погледна назад разбирам, че съм живеел доста мизерно в последната година преди да започна да пътешествам. Чувствах се като хванат в капан и си казвах – “Това ли е животът? Не може да е това!”

desktop-1422380683
Бусът има всички удобства на малка каравана, сред които и миниатюрна баня и тоалетна.

Исках нещо различно – приключения, преживявания и предизвикателства

 казва Майк Хъдсън.

Така един ден Майк Хъдсън напуска работата си, купува стар обус LDV Convoy за 2500 паунда и прекарва четири месеца в преправянето му. Оборудва го с баня, тоалетна, 200 ватова слънчева батерия, хладилник и котлон на газ.

Бусът е достатъчно голям за няколко души и в първия месец от приключението си Майк пътува с двама от приятелите си, които му правят компания.

desktop-1422380684
Майк оборудва буса със слънчева батерия и по този начин е абсолтно независим откъм енергия.

Англичанинът потегля през март, 2014 г. и по същото време пуска сайта Van Dog Traveller. В него документира приключенията си с къщата на четири колела в реално време.

Англичанинът тръгва от Острова и преминава през Франция, Испания, Португалия, Германия, Австрия, Словения, Унгария, Румъния, България и Гърция.

Вижте още: Щастие на колела: Осем двойки и техните каравани

Austria
В покрайнините на алпийско село в Австрия.

Бюджетът му е едва 4500 паунда или по 10 паунда на ден, които харчи най-вече за бензин. Понякога пътешественикът допълва бюджета си с постъпления от сайта, описващ приключенията му, както и с жонглиране с огън на улицата в големите градове.

Romania
Проходът Трансфагарашан, Румъния.

В Румъния Майк прекосява Трансфагарашан – един от най-колоритните проходи в света. В Унгария отскача за няколко дни до музикалния фестивал SUN, а в Гърция среща диви мечки.

Bulgaria
Сред природата на България.

В Словакия, докато се опитва да обърне на тесен планински път, задните гуми на буса увисват в пропаст под пътя. И тъй като бусът му е със задно предаване, се налага да бъде буквално изтеглен от пропастта. Майк все още е на път и

няма планове да се върне скоро в Шефилд

Той се надява, че сайтът му ще послужи като вдъхновение за бъдещите пътешественици, които искат да предприемат подобно приключение.

Mike-Hudson (2)
Майк ъпдейтва сайта си в реално време.

“Описвам всичко в сайта си и ако това мотивира някого да последва мечтите си, или му помогне да превърне бус в

къща на четири колела

 или да пътува, то тогава бих бил наистина щастлив. Защото това е страхотен начин да живееш и пътуваш. Исках накрая, като се обърна назад, да мога да си кажа – да живях един наистина интересен живот”, казва Майк Хъдсън.

За повече информация посетете сайта на Майк Хъдсън.

Отговор