Най-големият търг с предмети на Мерилин Монро

0

На 19 и 20 ноември 2016 г. в Лос Анджелис бе проведен най-големият досега търг на вещи, принадлежали на Мерилин Монро. Той бе организиран от аукционната къща Julien’s. Достатъчен е само един бърз поглед върху разнообразието от вещи в каталога, за да се убедим, че дори най-прозаичните предмети заживяват свой собствен живот, когато бъдат докоснати от знаменитости.

Макар, че в проведения търг липсваха някои от най-известните вещи на Мерилин Монро като легендарните ѝ рокли и костюми от филми, перли и диаманти, той е не по-малко интересен. Защото предлага множество невиждани до момента предмети. Сред тях използваните червила на актрисата, кухненските ѝ прибори и празните ѝ шишенца за лекарства. Много от вещите на Мерилин Монро са запазени във вида, в който са открити при смъртта на актрисата през 1962 г. от свръхдоза лекарства на 36-годишна възраст.

В Lifebites.bg подбрахме за вас

някои от най-интересните предмети, собственост на Мерилин Монро

разпродадени на този най-голям до момента търг:

вещи на Мерилин Монро
Кожено кресло.

Коженото кресло Барселона е проектирано от архитекта Лудвиг Мис ван дер Рое за временния германски павилион на световното изложение в Барселона през 1929 г.


вещи на Мерилин Монро
Диетата на Мерилин.

Диетата на Мерилин Монро, която препоръчва прием на 1000 калории дневно, изготвена от д-р Леон Крон. Тя ограничава приема на захар, мазнини и въглехидрати – нещо, което от гледна точка на съвременната диетология звучи повече от логично.


вещи на Мерилин Монро
Декоративна кутия.
Малка декоративна кутия с тайно отделение, в което има осем цигари Philip Morris, червило, прозрачен пластмасов гребен и пудра.

вещи на Мерилин Монро
Покана за рождения ден на президента Кенеди.

Покана за партито по случай рождения ден на Джон Кенеди на 19 май, 1962 г. в Медисън Скуеър Гардън. Именно на това парти Мерилин Монро изпява прословутата си песен Happy Birthday, Mr. President.


вещи на Мерилин Монро
Крем за коса, хартиена шапка и кутийка за лекарства.

Кутия крем за суха коса, който е отворен и отчасти използван. Придружен от хартиена шапка за коса и празно шишенце за лекарства, предписани ѝ, докато работи върху филма Let’s Make Love (1960).


вещи на Мерилин Монро
Рецепта за печена пуйка.

Рецепта за пълнеж за печена пуйка, записана собственоръчно от Мерилин Монро. На обратната страна има инструкции за печене на пиле.


Вещи на Мерилин Монро
Готварски прибори.

12 готварски прибора, сред които лъжици, шпатули, ножове и вилица за сервиране, както и сладкарска преса в оригинална опаковка.


вещи на Мерилин Монро
Телефонен бележник.

Бележник с телефонни номера Gucci, с корици от кафява кожа и инициали М.М. на корицата. Актрисата използва този бележник около 1955 г. и в него могат да бъдат открити телефонните номера на Марлон Брандо, учителя ѝ по актьорско майсторство Лий Страсбърг и майка ѝ.


вещи на Мерилин Монро
Рокля от филма Niagara.
Розова рокля, ушита за Мерилин Монро за ролята ѝ във филма Niagara (1952).

вещи на Мерилин Монро
Сатенено боди.

Изумрудено зелено сатенено боди, носено от Мерилин Монро във филма Bus Stop (1956).


вещи на Мерилин Монро
Разписка от купуване на парфюм.

Разписка за закупуването на шишенце с парфюма Chanel No. 5 от компанията I. Magnin & Co. в Бевърли Хилс на стойност $73,15.


вещи на Мерилин Монро
Обеци.

Обеци, носени от звездата във филма How to Marry a Millionaire (1953).


вещи на Мерилин Монро
Филмови сценарии.

Сценарии на филмите Някои го предпочитат горещо (1959) и Something’s Got to Give (1962), използвани от звездата на снимачната площадка.


вещи на Мерилин Монро
Лична карта.

Документ за самоличност, издаден на името на Норма Джийн ДиМаджо от Американския държавен департамент, докато Мерилин Монро е в Корея през 1954 г.


Вижте още снимки на Мерилин от хотел Амбасадор в Ню Йорк, които показват как звездата се подготвя за излизане

Отговор