Голди: Истинска родна телевизионна звезда

Голди
Златното момиче по време на снимки.

Голди е истинска звезда. При това, в България. Обожава камерите и се справя повече от блестящо с актьорските задачи, които ѝ се поставят. Със сигурност сте я виждали безброй пъти на телевизионния екран, но така и не знаете нищо повече за нея. Затова днес Lifebites.bg решихме да ви запознаем с Голди, която на чист български много хора наричат просто Златка.

Тя е изключително чаровна актриса… на 4 лапи. Представител на една от най-миролюбивите, умни и изключително дружелюбни породи кучета – Голдън ретривър. В момента е на 7 години, а много малко след раждането ѝ започват и първите ѝ изяви пред камера.

Много хора предпочитат да наричат Голди с българското ѝ име - Златка.
Много хора предпочитат да наричат Голди с българското ѝ име – Златка.

Златка е била звезда във филми

реклами и други български и международни проекти. Но истинската ѝ страст са именно рекламните клипове. Сещате ли се за прекрасния ретривър, който плаща с кредитна карта и носи кафе на стопаните си в рекламата на Райфайзенбанк? А за онзи, който гледа телевизия и държи лале в муцунката си, в знак на благодарност в рекламата на Blizoo, в която си партнира със Стефания Колева?

Е, това е нашето момиче. Голди освен, че е неустоимо чаровна, е и страшно послушна, отговорна и винаги, когато е на снимки, се държи като истински професионалист.

Разбира се, талантът и всеотдайността ѝ на снимачната площадка не остават незабелязани. Така Златка става част освен от проекти, предназначени за нашия пазар, така и от такива, които се излъчват отвъд граница. Снимала се е за реклами на телевизори, шоколади, кренвирши, дори коли и какво ли още не. Защото тя обича камерата и камерата определено обича нея.

Златка, заедно със стопанина си Спас.
Златка, заедно със стопанина си Спас.

Нейният стопанин Спас Димитров има магазин за цветя, което само по себе си е прекрасно занимание, но повече и от цветята той обича кучетата. Спас е

стопанин, най-добър приятел и импресарио на Голди

Никога не е твърде изморен или твърде навъсен, за да се погрижи за косматата си телевизионната звезда, като ѝ осигури поредния кастинг и последвалите още няколко минути звездна слава. Това носи и на двамата истинско удоволствие, радост и голямо вълнение. А удовлетворението от добре свършената работа е несъмнено.

Когато Спас я взима в дома си, Златка е съвсем мъничка – на 25 дни. Бебе. Грижите за нея в началото протичат именно така. Със специален памперс за кучета, докато се научи на необходимите хигиенни навици.

Голди произхожда от знатно потекло

точно както подобава на звезда от подобен ранг и сериозна кино кариера. Баща ѝ е известен полицай на летището в Цюрих. Той е спец в откриването на наркотици. И както се шегува Спас: “Вероятно е вкарал повече хора в затвора, отколкото българската полиция”.

Голди като бебе.
Голди като бебе.

На кастингите за кучета, досущ като при тези на хората, макар и рядко, но се случва и да не изберат нашето момиче за главната роля. Но това в никакъв случай не отчайва тандема на Златка и нейния стопанин и те продължават смело напред към следващата цел. Преди самите снимки за даден проект винаги има поне един-два тренировъчни дни.

За рекламата на Райфайзенбанк имахме 2 платени тренировъчни дни, тъй като Голди имаше да направи много неща.” – разказва Спас Димитров – “Но за мен това е лесно, защото имаме много силна връзка с нея и тя знае, че щом аз я карам да направи нещо, значи така трябва да го направи. Има ми пълно доверие.”

Голди се справя еднакво добре както по време на репетициите, така и на самите снимки.
Голди се справя еднакво добре както по време на репетициите, така и на самите снимки.

По време на тези репетиции Голди научава какво се изисква от нея и какво трябва да направи в деня на заснемането на видеото. Всеки път, когато участва в подобни проекти

тя е изключително развълнувана

Усеща и се радва на цялото внимание, камери и хора, насочени към нея. Чувства се важна и макар да не е човек, много добре си дава сметка за цялото преживяване, през което преминава. И то я радва. Истински.

Но също като хората златната Голди всеки път се раздава максимално по време на снимачния процес. Затова когато се прибере вечерта вкъщи, винаги е изтощена от силните емоции и, разбира се, много уморена емоционално от контакта с толкова много хора.

За годините, в които е отглеждал кучета като домашни любимци (а те никак не са малко) Спас е научил някои изключително важни неща за връзката между стопанина и неговия домашен любимец. А най-важното от тях е, че:

Трябва да направиш кучето най-добрия си приятел.

Това е тайната.” – споделя той и добавя – “Важно е да знаеш как да го научиш на послушание и истинско доверие към теб.”

Известните космати актьори Златка и Бичмо.
Известните космати актьори Златка и Бичмо.

Споделя още, че неговият опит като “мениджър” на кучета тв звезди датира още от преди появата на златното момиче на екран. Преди това другият му домашен любимец –

Бичмо, който е прекрасен черен лабрадор, покорява българските екрани.

Как ли? Всичко започва с участието му в един от най-харесваните и гледани български сериали Стъклен дом. Появявайки се на кастинга, Бичмо веднага печели симпатиите и сърцата на екипа. Избран е единодушно за ролята, а от продукцията толкова харесали нестандартното му име, че  решили да го запазят. Така косматият актьор участва в сериала с истинското си име – цели 3 сезона. Черният лабрадор Бичмо е избран за главна роля и в още един голям сериал. Този път френски.

Въпреки успешните си индивидуални кариери, няколко пъти

Голди и Бичмо се снимат и заедно

Талантът и възпитанието им надхвърлят границите на страната ни и те стават част от френски и американски продукции. Включително холивудски проекти с някои от най-известните актьори в света.

Вижте още: Любопитни факти за кучетата

Отговор