Любов и храна: Как напълняваме, когато сме влюбени

любов и храна
Снимка: Foter.com

Много може да се пише за отношенията във връзката любов и храна. Но нека започнем отдалече… Представете си, че сте млада или относително млада дама без половинка. Работите, имате приятен и задоволителен социален живот. Поне два пъти в седмицата ходите на вечери с приятелки. Вечерите ви включват вино и салата, риба или лека паста.

Спортувате 2-3 пъти седмично и общо взето се опитвате да поддържате добра форма. В хладилника ви се въргалят две марули, айсберг и чери домати, обезмаслена извара и няколко яйца. Да не забравяме и бутилката бяло вино. Естествено, в кухненския шкаф има киноа и чиа, но с това се изчерпва хранителният ви запас, който между другото ви е абсолютно достатъчен. Придържате се към този модерно-луксозен спартански режим уж защото така ви харесва.

Скритата и неизричана от никого тайна обаче е, че го правите и за да си намерите половинка. В което, разбира се, няма нищо лошо. Хубаво е да имаш някой  до себе си. Нали всички това искаме?! Та, живеете си вие чудесно и прекрасно, и в един момент –

О, чудо, той се появява!

В бара, на тиймбилдинг, на нарочно уредена среща, на улицата, на морето, в планината – някъде там вие се срещате. Любовта пламва и хиляди звезди засияват, фойерверки избухват, пеперуди са налазили целия ви корем отвътре и пърхат ли пърхат с крилца. Животът е хубав, той е прекрасен, а вие се чувствате невероятно секси. И как не, като се съвкуплявате като зайци по три пъти на ден.

вечеря с вино
За връзката любов и храна може да се напише цял роман. Всичко започва с леки и романтични вечери. След време, когато сте посвикнали едни с друг, минавате на друго ниво. И тогава идва проблемът.

Нямате търпение да свърши работният  ден и да се чуете, за да отидете на кино, театър,  ресторант, бар или направо у вас или у тях, където да се разцепите от целувки и любов. И после да си поръчате лоша храна. Кой ти гледа калориите в такива моменти! Ужасно е вкусно, а пък и вие ги изгаряте със скоростта на светлината. В очите му сте богиня и се изтъркулват едни

месеци изпълнени с любов и храна

Вие си я приготвяте и искате тя да е най-вкусната за него. И той готви вкусно за вас. Хапвате си с апетит и всеки ден си казвате, че от другата седмица тръгвате пак на тренировка, започвате си отново режима и си мислите доволно: Няма проблем, аз контролирам всичко!”

Той ви подава парченца шоколад в устата, а на вашата вяла съпротива отговаря с:

“Хапни си, мишленце, от едно парченце шоколад няма да ти стане нищо. Аз така си те харесвам.”

Е да, но парченцата шоколад стават ежедневие, както и вкусните манджи. Така в един прекрасен ден установявате, че няма никакъв шанс да се набутате в най-яките си джинси и бая сте поопънали любимия тийшърт… Точно тогава трябва да кажете –

Ако сте прекалили, може би е време да кажете "Стига!". Снимки: Foter.com
Ако сте прекалили, може би е време да кажете “Стига!”. Снимки: Foter.com

Стига!

Защото, да – тя, любовта е сляпа и той още много дълго време няма да забележи килцата, които сте качили. Това обаче не означава, че не сте ги качили и те не са върху дупето и паласките ви. И докато се усетите, броят им може да достигне двуцифрено  число.  Да, да, повярвайте ми, абсолютно реално е това да се случи. Без да се усетите дори.

Просто един ден ще се събудите, първите и най-силни пориви на онази безпаметна и всепомитаща любов ще са отминали, а вие ще сте се позакръглили доста. И ще обвинявате за това него, а той в повечето случаи ще изглежда така, както е изглеждал в началото на връзката ви. И ще се шегува, че и така ви харесва, пощипвайки паласките ви.

Така че, мили момичета, от нас си зависи всичко. Не можем да променим количеството храна, което той яде, най-малкото, защото е мъж, но ако искаме да спасим кожата, можем да дадем малко отпор и да променим някои негови навици.

Още от самото начало да парираме ударите, да не приемаме всяко парченце шоколад,  да си сипваме винаги по-малка порция от неговата. Да не се успокояваме, че той яде толкова много въглехидрати, значи и ние можем да хапнем.

На него няма да му се залепят, а на нас със сигурност ще ни проличи. Сутрин някак се преборете с умолителните му ласки да останете в леглото и станете, за да отидете на тренировка, когато сте я планирали.

ябълков пай
Това, че той похапва сладкиши, не означава, че и вие трябва да правите същото. Ясно е, че любов и храна вървят ръка за ръка, но трябва да дадете отпор.

Научете и него да вечеря по-рано, разбира се, ако графиците ви го позволяват. Или ако е по-късно, поне да е по-лекичка храна.

Опитайте се да му поднесете иначе безвкусната по принцип здравословна храна, като приготвите така наречените от него треволяци  по вкусен начин.

Ако готвите за него пиле с ориз, просто оставете малко от пилето встрани и после го хапнете със салатка. Така няма да готвите допълнително за себе си и ще си спестите време.

Ако сте от по-“посакливите” (думата е със северозападен произход и означава, човек на който му се иска много – бел.а.) и имате чувството, че ще умрете, ако не пробвате, може да си хапнете една хапка от неговата калорийна бомба. След това бягайте надалеч и не я гледайте, докато не я изяде.

И все пак си оставете един ден в седмицата, в който да се отпуснете и да хапвате заедно пица, паста, шоколад и сладолед и от това да изпитвате само и единствено удоволствие. Ние вярваме, че има много начини да има любов и храна – че и разбирателство при това! Както и всички да са доволни, щастливи и относително слаби. Както повечето неща в този живот и това се случва с много любов, търпение, малко лишение и леко напрежение. Но все пак става. Пожелаваме ви успех.


Прочетете още… Каква е тайната на добрия секс в дългите връзки

СПОДЕЛИ
Предишна статияАйн Ранд и егоизмът на влюбването
Следваща статияПетльовден: Денят на Кръвния данък
Цветелина Цветкова
Завършила съм психология. Обичам да си говоря с хората. Гледам да търся доброто в тях и Слава Богу доста често го намирам. Поработих малко в телевизията, малко в киното и сега по малко пиарствам. Обичам морето, котарака Джанго, семейството си и приятелите, които ми дават всичко. Обичам и Депеш Мод, и миризмата на книга. Затова бойкотирам киндъла. От малка си пиша някакви неща в едни тетрадки, но не ги показвах на никого. Събрах смелост и се оказа, че май имам какво да кажа. Та поради тази причина ще ви разказвам разни неща, защото животът е толкова шарен. Ама много.

Отговор