Декорация за Хелоуин: Трикове и парти лакомства

Заредете се с вдъхновение и идеи от fабриката

0
Хелоуин
Англо-саксонският празник на Вси светии навлиза все повече сред най-малките...

Срещали сме ви с тях и преди, когато Дима, Вера и тяхната fабриката* ни издадоха някои от най-съкровените си тайни за фантастично детско парти. Тази есен отново ще надникнем в техния пъстър свят с идеи за забавления и декорация покрай деня на Вси светии и празненствата за Хелоуин.

“Макар и малко чужд за нашите традиции, англо-саксонският празник на Вси светии навлиза все повече сред най-малките. За тяхна радост решихме тази година да направим малко пиршество със сладкиши и бонбони, вдъхновени от класическите Хелоуин символи – готическите романи, страшните истории за духовете, които живеят на тавана, типичните цветове и елементи на есенния сезон – тикви, гарвани, паяци и други. Всичко това объркахме в микс, който да не бъде твърде страшен за децата и така получихме следващите кадри”, усмихва се Вера.

хелоуин
Партито е най-вече, за да се забавляват децата.

И така! Няма значение дали усещате Хелоуин като свой празник или не, малко повече настроение и още толкова забавление никога не са излишни! Единственият риск е денят ви да стане по-прекрасен. Затова Lifebites.bg смело протяга ръка към сандъчето с вдъхновение на fабриката и поредната им впечатляваща фотосесия, реализирана съвместно с Alex Orange.

Ето няколко прости, бързи, но работещи идеи, с които Вера и Дима идват

на помощ на всички празнуващи Хелоуин

хелоуин
Покана за празника.

1. Покани

Както винаги започваме с поканите. Ръчно изработените и лично връчени са винаги в първите места в нашата класация. Нощта на Вси светии е доста благодатна да развихрите въображението си, без да натоварвате излишно ръцете, един пример за това тук.


2. Хапване и пийване

Хелоуин
Храна и напитки.

Сладкиши, бонбони, тикви – изборът е голям. Ние обожаваме този прост, но адски вкусен тиквен чийзкейк. Аранжирахме

малко желирани бонбони

върху основа от шоколадови бисквити (при натрошаването добавете една лъжичка сусамов тахан в блендера – така сместа ще заприлича още повече на пръст).

Хелоуин
Декорация.

Сварихме няколко яйца, начупихме черупките и боядисахме с червена хранителна боя. После обелихме и воала – ето ви едни кървясали очи.

Лакомствата опаковахме във формата на тиква

с тишу в оранжево и хартиен шнур с тел в зелено. И едно листенце за разкош.


хелоуин
Костюмите са много важни.

3.Костюми

Какво е Хелоуин без маскировка?

Ако не възнамерявате да инвестирате в скъпоструващ костюм от магазина, можете лесно да изработите свои собствени прилепски крила или пък вещерска шапка.

Трябват ви само малко филц, ножица и някой-друг свободен час за извънкласни дейности. Забавлението е гарантирано!


4. Декорация

Стигнахме и до нашата специалност – декорация за Хелоуин. Както казахме, един от любимите ни парти поводи.

хелоуин
Свещници мумии.

Можете да окачите прилепи от тавана, балони с хелий със страшни лица, да направите гирлянд от прилепи, черепи, тикви, духчета и бухали, да покриете диваните с паяжина от небрежно разкъсана марля, свещници-мумии от бурканче за детски храни и бинт, паяци от чистачки за лули и гарвани от папие маше…

хелоуин
Честит Хелоуин!

Фотография: Alex Orange

* fабриката е идея, която обединява интересите, желанията и усилията на две изобретателни млади дами (Вера и Дима), които вярват, че хората могат да празнуват важните житейски моменти със стил. Повече за тях и работата им може да научите на фейсбук страницата и блога им.

хелоуин
Хелоуин.

Прочетете още: Рецепта за най-страхотното детско парти

Отговор