Каси Де Пекол – рекордьорка по пътешествия

Ако завърши пътуването си до края на тази година, тя ще влезе в Книгата на рекордите Гинес като първата жена, посетила всички страни в света за рекордно кратък период от време

0
Каси Де Пекол
Каси Де Пекол е едва 27 годишна, но е на път да се превърне в първата жена, посетила всяка страна по света за рекордно кратко време.

Каси Де Пекол не е обикновена пътешественичка. Ако беше такава, тя щеше да посети няколко държави в Европа след завършване на колежа или докато учи в чужбина, след което щеше да се установи в някой нормален град с работа и семейство. Де Пекол, която е родом от Кънектикът обаче има друга цел. Тя си е поставила за задача да посети всички страни в света преди да навърши 27 години.

39c3b22700000578-0-mapped_out_-a-32_1477561170810
Карта на света върху която Де Пекол е обозначила маршрута на околостветското си пътешествие.

Каси Де Пекол се отправя на околосветската си обиколка през юли, 2015 г. Тя планира да посети всичките 193 суверенни нации, както и спорни държави като Тайван, Косово и Палестина. До момента Де Пекол е посетила 180 страни с

254 полета за малко повече от 15 месеца

Това ú е струвало $198 хил., които  е успяла да осигури чрез спонсори.

Красивата авантюристка също така често нощува безплатно в някои хотели срещу реклама. Ако Каси завърши пътуването си до края на тази година, тя ще влезе в Книгата на рекордите Гинес като първата жена, посетила всички страни в света за рекордно краткия период от време – едва година и половина.

Де Пекол във Филипините.
Каси Де Пекол във Филипините.

Американката твърди, че любопитството е главната ú движеща сила.

“Още в училище исках да посетя всяка страна в света, исках да науча повече за всяка култура, за природата и религията на всяка страна”, казва Де Пекол. Тя има канадско и американско гражданство. Въпреки това пътува като гражданин на света с подкрепата на направителствената организация International Institute of Peace Through Tourism, която промотира световния мир чрез туризъм. 

Питате ли се как точно туризмът може да помогне за спирането на войните?

Каси Де Пекол в Пхенян, Северна Корея.
Каси Де Пекол в Пхенян, Северна Корея.

“Много просто. Туризмът означава финансова стабилност за много държави по света, той носи приходи и спомага за популяризирането им. Неправителствената организация International Institute of Peace Through Tourism, за която работя, се опитва да промотира мира по света с помощта на туризма, разпространявайки позитивно послание за всяка страна, която посещавам”, казва Де Пекол.

Някои от държавите, в които Каси е била определено няма да влязат в списъка със задължителни дестинации на класическия турист.

christmas-island-republic-of-kiribati
На остров Рождество, република Кирибати.
“Пакистан и Иран са толкова красиви страни, но вероятно не бихме отишли там на лятна почивка заради всичко, което слушаме за тях по новините. Надявам се да променя това поне малко”, казва Каси Де Пекол.
angkor-wat-cambodia
В храмовия комплекс Ангкор Ват в Камбоджа.

Пътуването ú ще бъде заснето в документален филм, който ще бъде показан в кината и по Netflix. Отделно Де Пекол планира и серия от посещения на училища в Америка, в които ще говори за пътешествията си и световния мир.

bhutan
Де Пекол в кралство Бутан, Южна Азия.

“Не искам непременно да вдъхновя хората да правят това, което аз правя. Не очаквам всеки да си стегне багажа и да обикаля света, а да следва мечтите си и да не е хванат като в капан в дребнотии, в работата си, ако не е щастлив от нея”, казва Каси.

Вижте повече от приключенията на Де Пекол на сайта ú, както и на профила ú в Instagram.

Прочетете и за Гунар Гарфорс – норвежецът обиколил всички суверенни страни в света преди навърши 40 години.

Още по темата…

С един джип по целия свят: 900 хил. км за 26 години

Отговор