Товарни контейнери превърнати в бунгало-мечта

В България вече също се продават транспортни контейнери, които могат да бъдат подобрени с различни екстри

0
Дом от товарни контейнери

Как бихте реагирали, ако ви кажат, че не ви трябват много пари, за да си построите луксозен дом? Няма да повярвате, нали?! Хвърлете тогава по едно око на това бунгалце построено от… товарни контейнери, три на брой.

three-shipping-containers-home-1-640x428
Тези три контейнера са превърнати в чудна къщурка

Да, правилно прочетохте – от товарни контейнери. Всеки от е закупен на цена от $3 400, което за родните стандарти може и да не ни се струва особено евтино, но за канадците сумата (особено инвестирана в жилище) има други измерения.

Та, да се върнем на контейнерите. На пръв поглед префасонирането им във вила не изглежда никак впечатляващо. Но почакайте да открехнем вратите на този скромен дом…

three-shipping-containers-home-3-640x428
Дом от контейнери – мисията е възможна

Негов собственик е Джоузеф Дупиус, който живее в столицата на Канада Отава. Джоузеф е успял да превърне тези три обикновени товарни контейнери в мъничко бижу –

уютна и очарователна къщурка

в която е инсталирана отоплителна система за студените зимни месеци и охлаждаща такава за горещите летни дни. Представете си това място с още малко мебели и декорация? Би могло да се превърне във фантастично убежище за почивните дни, далече от градската шумотевица. А защо не и в истински дом?!

three-shipping-containers-home-4-640x428
За уютен дом – стилен интериор

В България вече също се продават транспортни контейнери, които могат да бъдат подобрени с панорамни стъкла, отопление, климатик, външни стълби, облицовки и щори. Цените варират в зависимост от размерите.

Бунгалото на канадеца е напълно модернизирано. То разполага с кухня и душ кабина, има дори соларни панели. Единственото, което липсва тук е тоалетна…

three-shipping-containers-home-5-640x428
Джоузеф е вложил много идеи и вкус в дома си

Джоузеф има проблеми в това отношение, защото за да се инсталира такава е необходимо разрешение от местните власти за септична яма. Той обаче не е сигурен дали ще се установи на това определено място, но е предвидил място за тоалетна в случай, че реши да го направи.

three-shipping-containers-home-6-640x428
Дом от контейнери

На нас идеята му ни се струва страхотна!

А вие бихте ли останали да живеете в този нестандартен дом?

three-shipping-containers-home-8-640x428
Товарните контейнери могат да осигурят пространство

Отговор