Братята Риклин и техният хотел с милион звезди

0
братя Риклин - хотел
Хотелът на братя Риклин се намира в планините на кантона Граубюнден, Швейцария.

През октомври 2015 г. двамата братя близнаци Франк и Патрик Риклин стават световноизвестни буквално за една нощ. Те са наети от властите на швейцарското градче Севелен, за да отворят хотел в бивш военен бункер от Втората световна война. Задача, която не е по силите на всеки. Двамата се справят блестящо. Впоследствие

братята Риклин

превръщат концепцията си за хотел с нула звезди в запазена марка.

През лятото на 2016 г. Риклин претвориха концепцията отново в планините на кантона Граубюнден, като построиха хотелска стая без стени и покрив.

twinpower
Братята-близнаци Франк и Патрик Риклин – създателите на хотела с нула звезди.

Звучи ви странно и лишено от лукс ли?! Но на кой му пука, че хотелът, в който е отседнал е с нула звездикогато над главата му греят милиони такива. При това истински. Още повече, че девизът на хотелите от веригата Null Stern е:

“Единствената звезда си ти”

Необикновената хотелска стая е разположена на 1969 метра надморска височина. Дизайнът ú е минималистичен – двойно легло, нощно шкафче и лампи. Двойната стая може да бъде наемана всеки сезон срещу 200 швейцарски франка на нощ.


Вижте и това: Товарни контейнери превърнати в бунгало-мечта


Братята Риклин се надяват, че това ще е само първият от многото подобни хотели из цяла Швейцария, чиято цел е да демонстрират забележителните пейзажи на страната.

null-stern-hotel_009-970x647-c
Гостите на хотела са обслужвани от пиколо с бели ръкавици и папийонка.

“Въпреки че тази версия на хотела е радикално различна от първия, който беше отворен в ядрен бункер, същността и духът на оригиналната концепция си остават същите и тук. А именно  – гостът да бъде поставен в центъра на изживяването и да се фокусира върху неуловимото. Всичко останало да бъде редуцирано до минимум”, казва хотелиерът Даниел Шарбоние, който участва в цялото начинание.

3661418700000578-3695331-but_is_there_wifi_with_no_roof_no_bathroom_and_no_walls_guests_a-a-2_1468834428650
Резервациите в хотела без стени могат да бъдат анулирани при най-малко влошаване на времето.

Посетителите на новия хотел са обслужвани от пиколо с бели ръкавици и папийонка. Той сервира горещи шотове от алкохолния ликьор Röteli, характерен за кантона Граубюнден и парчета от местната сушена наденица сосисон.

хотел нула звезди
Процесът на работа.

Единственото неудобство

е, че хотелската стая няма баня и гостите са принудени да използват такава, която се намира на около 10 минути път пеша. Също така поради естеството на хотела, резервациите в него могат да бъдат преустановени във всеки един момент. В случай, че времето се окаже неподходящо, разбира се.


Прочетете още… Йоресунд – мостът, който потъва в морето

Отговор