Да поиграем баскетбол! Предизвикателство за всички

0
баскетбол
Баскетбол за всички. Баскетбол навсякъде.

Човекът играе само тогава, когато е в пълния смисъл на думата човек,
а той е едва там истински човек, където играе
“.

Фридрих Шилер

Хайде и ние да поиграем! Този път баскетбол. Не сте в час с тази игра? Никога не сте играли? Това няма абсолютно никакво значение. Единственото, което се иска, е ведро настроение и свежо намерение. За да докажем всички заедно, че в България краските не са само мрачни.

BGO Software Basketball League поде инициатива за популяризиране на баскетболната игра. С крайна цел повече деца (пък и възрастни) да бъдат провокирани да хванат топката и да отидат на игрището. А междувременно – да се забавляваме и да се усмихваме широко. Особено на неуспешните опити.

Десетки вече играят. Кирил Райков, който е треньор и състезател, както и блогър на BGBasket.com, също се включи и дори предаде предизвикателството на най-голямата родна баскетболна звезда в момента – Александър Везенков.

Как да стане това с играта на баскетбол в Интернет? 

Възможностите са две. Едната е да посетите баскетболен мач (от непрофесионалната или професионалната баскетболна лига). Другата – да се включите в играта, която ще видите описана по-долу. Има и трета – да направите и двете.

баскетболПравилата на играта са много лесни и забавни:
  1. Взимате нещо, което става за хвърляне. Смачканата сметка за тока или парното, най-пискливата играчка на кучето или детето (гледайте само да не строшите нещо, за което може после да съжалявате), топка също върши работа.
  2. Избирате си кош. Може да е кофата за боклук (само я изнесете на открито място, че в шкафа трудно ще ви се получи), може да е чантата на жената, може да е всичко. Баскетболен кош също е подходящ, ако имате подръка.
  3. Упражнявате се, ако искате. Не се упражнявате, ако не искате, нямате време или каквото и да е.
  4. Взимате телефон, камера – някакво записващо устройство и включвате в режим запис.
  5. Казвате: “Приех предизвикателството Баскетбол за всички. Баскетбол навсякъде.”
  6. Мятате. Напред, назад, настрани, смешно, сериозно, както и да е. Целта е да вкарате кош.
  7. Преди да изключите камерата, предизвиквате свой приятел. За да предадете кампанията напред и да я разпространите.
  8. След това качвате видеото на профилите си в социалните мрежи, най-добре за начало в най-масовата – Фейсбук. В текста към поста отбелязвате BGO Software Basketball League и човека, когото сте предизвикали. Не пропускайте да поставите хаштаговете #БаскетболЗаВсички и #БаскетболНавсякъде.
  9. Уверете се, че публикацията е видима за всички. Пускате и се забавлявате.
  10. По желание може да споделите и с нас на страницата ни във Фейсбук, за да се кефим заедно на позитивната енергия, която ще помете всичко.
Ето и нагледен материал:

Това е. Нещо като онова предизвикателство с ледената кофа преди време. Но тук целта е да върнем любовта към един прекрасен спорт в България. Защото аман от лоши статистики за обездвижване, затлъстяване, нарастваща заболеваемост и смъртност сред българите. Време е да ги опровергаем!

В България е пълно с готини, позитивни, идейни и активни хора на всякаква възраст. С тази инициатива на BGO Software Basketball League, подкрепена от Lifebites.bg, можем да ви видим!

Хайде да поиграем баскетбол!


Вижте още на какво са играли нашите баби и дядовци

Отговор