Топ 5 на българските инстаграмъри

0
български инстаграмъри
Фотография от Instagram профила на Георги Цеков известен още като @tsyki.

Преди време ви предложихме селекция от десет от най-вдъхновяващите профила в социалната мрежа за споделяне на фотографии Instagram. Оказва се, че българските инстаграмъри – макар и не чак толкова многобройни, са доста креативни и някои от тях имат десетки хиляди последователи. Както ще се убедите от селекцията ни от пет профила по-долу, има защо.

Иван Богданов
@finfilm

screen-shot-2016-10-04-at-22-20-32
43-годишният Иван Богданов безспорно е един от най-известните български инстаграмъри – с повече от 75 хил. последователи. По професия е аниматор и част от Компот Колектив заедно със съпругата си Весела Данчева, а в Instagram се подвизава с никнейма @finfilm. Най-честите му обекти са семейството и кучето му, както и множество летящи шапки, които напомнят на творчеството на белгийския сюрреалист Рене Магрит.

Вера Гоцева
@lomovera

screen-shot-2016-10-04-at-22-21-23
Вера Гоцева е добре известна като журналист и фотограф от години. Работила е за издания като Huffington Post, Spiegel, Гранта, Капитал Лайт, Дневник и Програмата. В началото възприема Instagram по-скоро като продължение на личния си сайт. Вера, която използва псевдонима @lomovera пътува много и това определено си личи от снимките ú, на които са запечатани най-различни места от България.

Елица Цонова
@_e_l_l_y_

Елица Цонова
Елица е един от първите български инстаграмъри

28-годишната Елица Цонова е в Instagram от 4 години, което е почти от самото създаване на социалната мрежа. Неотдавна изтрива над 500 от фотографиите си там, за да започне на чисто, каквото и да значи това. След като пътува няколко пъти до Берлин е силно повлияна от архитектурата на града и започва да търси симетрии, форми и линии, които се превръщат в неизменна част от снимките ú.

 

Георги Цеков
@tsyki

screen-shot-2016-10-04-at-22-21-43
Известен още като Цъки, Георги Цеков, който използва никнейма @tsyki в Instagram, е добре познат още от времето, когато пише за култовото списание Егоист, както и с блога си, посветен на София. Иначе по професия е рекламист и след като работи за някои от най-известните агенции в България отваря собствена такава, която е кръстил Garlic (от англ. – чесън).

 

Ясен Савов
@iasens

iassen
Българският инстаграмър с вероятно най-много последователи в социалната мрежа, Ясен Савов представи своята първа самостоятелна изложба, озаглавена ИНСТ@МОМЕНТИ в столичната Towers Gallery миналата есен. Савов е възпитаник на Художествената академия, където е завършил стенопис и е работил като арт директор на някои от най-известните български списания.

 

Вижте още: Instagram, Инстаграм – първо снимам, после ям

Отговор