Отрезвяващите портрети на Антоан Жижер

Френският фотограф Антоан Жижер (Antoine Geiger) взриви интернет пространството със снимките от новия си проект “SUR-FAKE”.

Неговата цел е да фокусира вниманието на хората върху това

как новите технологии превземат живота ни и ни карат все повече да се отчуждаваме едни от други

Факт е, че все повече търсим виртуални връзки, приятелства и все повече се самоизолираме зомбирани пред устройствата, независимо дали си признаваме, че е така или отричаме, за да залъжем и самите себе си.

Постоянното надничане в телефона от своя страна води и до увреждания на врата и гръбнака, което е известно като епидемията “чат-врат”, която засяга целия свят, без изключения.

Младият артист показва чрез снимките си новите технологии като предмет на „масовата субкултура, който те отчуждава от собственото ти тяло и най-вече от физическия свят около теб“.

Чрез изкуството, което създава, авторът проучва в дълбочина нахлуването на модерната техника в живота на хората. Резултатите от това изследване, които ще видите в галерията по-долу, няма да се харесат на мнозина от вас.

Въпросът, който трябва да си зададем, обаче, е наистина ли забили поглед в телефона/таблета/компютъра пропускаме ценните мигове и красотата на заобикалящия ни свят? Наистина ли пропускаме реалния живот, докато живеем във виртуалния?

Прочетете още: Сюрреалистичните фотографии на Фран Карнерос

Отговор