Андрю Мартила, който снима най-чаровните котета

котета - Андрю Мартила
Андрю има работа, на която биха завидели мнозина - снима котки.

Историята на Андрю Мартила е наистина интересна. Преди години той изпитва ужасна алергия към котки, докато днес не само се наслаждава на компанията на три писани в дома си, но и изкарва прехраната си като фотографира най-сладките и чаровни котета в Америка.

котета
Преди години американецът има алергия към космати животни, а днес живее с приятелката си и три страхотно сладки котета.

Малки и големи котки, известни котки, бездомни, изплашени, мързеливи, гушкащи се…

всякакви котета

Това е ежедневието на Андрю, който решава да се захване с фотография сериозно, след като снимките с домашната му котка се превръщат в хит в мрежата. Кадрите се харесват и споделят от милиони, издателства, медии и галерии го търсят с молба да отпечатат пленяващите му фотографии. Никой не може да повярва, че преди години в живота на американеца не е имало котки!

След няколко години в занаята Андрю решава, че е време да издаде и книга – разбира се, с фотографии на пухкави котета. Cats on catnip се появи на пазара в средата на юни 2018 г. и предизвика фурор сред любителите на животни.

книга с котки
Книгата на Андрю Cats on catnip.

“Беше истински забавно да направя тази книга”

– споделя в официалния си сайт фотографът. И ние сме повече от убедени в това! По време на своята работа американецът експериментира като наблюдава реакцията на своите модели към ментата. Повечето писани обичат аромата на тревистото растение, затова в магазините за домашни любимци се предлага широка гама от играчки с котешка мента.

Тези котета са просто страхотни!
Тези котета са просто страхотни!

Фотографът установява, че котетата, на които дава мента, реагират по различен начин на нейната миризма. Докато едни тръскат главици и търкат бузките си, други се ококорват и замръзват във възторг пред ароматното растение. Трети пък изобщо не реагират! Всичко е индивидуално и обусловено от гените на самата котка, казва Андрю.


Вижте още… къде се намира един от най-симпатичните хотели за котки в София


Ако искате да разберете повече за Андрю Мартила и да видите още негови снимки, посетете интернет страницата му или надникнете в официалния му Фейсбук профил. По-долу пък може да хвърлите едно око на страхотната галерия с негови снимки, които подбрахме специално за вас. Те са наистина очарователни и ще разтопят сърцето на всеки любител на котки!

Отговор