Любопитно: Що за мъже четат Playboy?

0
Хю Хефнър с лондонски "зайчета" през 1969 г.

Това е въпросът, който най-често си задаваме напоследък, особено след новините за продажбата на едноименното имение, а малко по-късно и на цялата империя Playboy. Според CNN активите на Playboy са за над 500 млн. долара. Според наблюдатели брандът отдавна е изгубил блясъка си не само в Америка, но и в световен мащаб. Тиражът на американското издание пада от 5,6 млн. копия през 1975 г. до едва 820 хил. през 2015 г.

Playboy
Последния брой на Playboy с голи снимки. На корицата, разбира се, е едно от най-популарните лица в индустрията – Памела Андерсън.

Новината за продажбата на култовото мъжко списание дойде след като от списанието обявиха, че то спира да публикува голи снимки, на които до голяма степен се дължеше първоначалният му успех. От изданието явно са усетили, че губят в битката за читатели, защото една голяма част от съдържанието им е неподходящо за споделяне в социалните мрежи. Допускаме, че рецесията не е подминала и българското издание на популарното списание след като то си позволява да заимства елементи от графичното оформление на конкурентната, пънк-версия на Playboy.

И все пак, що за мъже четат Playboy?

Едва ли можем да отговорим на този въпрос, но попаднахме на серия от петдесет автореклами, които може би ще го направят. Те са публикувани в списанието от 60-те до 80-те години. Всяка от тях е сама по себе си поразителна със своята баналност и показва едно и също нещо. Мъж, който прави нещо, което струва много пари, заобиколен от куп жени. Не се учудвате изобщо, нали?

Вижте тези любопитни кадри в галерията със снимки, които подбрехме за вас:

Отговор