Черил Стрейд: 3 урока за живота от пустошта

Черил Стрейд
Ролята на писателката Черил Стрейд е поверена на актрисата Рийз Уидърспун.

След смъртта на майка си и спиралата, по която се завъртат събитията в живота ú от този момент, Черил Стрейд решава да направи нещо извънредно. Като потегли на неповторимо приключение и прекоси сама американската пустош.

Стрейд изминава пеша над 1000 мили с раница на гърба. И казва, че това пътуване е излекувало душата ú. Историите, поуките, чувствата си

Черил Стрейд описва в романа Моето приключение в дивото

След като се превръща в бестселър, книгата е екранизирана. Главната роля във филма Моето приключение в дивото е поверена на една от любимките на Холивуд – Рийз Уидърспун. Актрисата признава, че това е една от най-трудните актьорски задачи, с които се е нагърбвала. Във филма звездата от Професия блондинка играе без никакъв грим. А 94-дневният преход по време на снимките е изпитание, както за духа, така и за тялото ú, коментира самата Уидърспун.

Ако не сте чели книгата или не сте гледали филма, то това е моментът, в който може да ползвате наготово мъдростта на Черил Стрейд (или пък да си я припомните!). Писателката сама обобщава и споделя три житейски урока, които е научила, докато се е борела с природата и най-вече със самата себе си. Уроци, които могат да бъдат полезни, както в пустошта, така и в ежедневието на големия град. Ето ги и тях!

1. Бъди смел

“Идеята да измина тези 1100 мили в пустошта ме плашеше страшно много. Но осъзнах, че не са ми необходими магически сили или супер талант, за да правя такива страховити неща – просто трябва да свикнеш да бъдеш изплашен и да знаеш, че можеш да преодолееш това чувство.”

strayed1jpg-06ea303246651338
Черил Стрейд преди да поеме към приключението на живота си.
  1. Можеш да разчиташ единствено на себе си

“Каквото и да искаш да направиш, знай, че си единственият, който може да си помогне да стигне до тази цел. Не може да чакаш някой друг да направи нещо да се случи.

Ако имаш някакво съмнение, тогава трябва да действаш според това чувство. Много хора игнорират вътрешния си глас, вместо да се вслушат в него и това, вярвам, е причината да водим живот, които не искаме.”

Черил Стрейд
Черил Стрейд
  1. Единственото, което има значение е пътуването. Не продължителността му

“Знай, че пътуването, което решиш да направиш, ще е хубаво – независимо дали ще зарежеш ежедневния си живот за няколко дни, когато се върнеш, ще се чувстваш ободрен. Пътуването ти не трябва да е буквално заминаване, може да е просто търсене на нова, позитивна посока. Литературата, изкуството или физическата активност са все начини да избягаш от негативното в живота си.”

Прочетете още… как пътуването и стягането на багажа могат да се окажат най-доброто лекарство!

1 КОМЕНТАР

Отговор