Смайващите сватбени снимки на Чарлтън Чърчил

В името на най-добрата фотосесия младоженци изкачват планини и се гмуркат в дълбините на моретата

сватбени снимки
Приключенската сватбена фотография е истински хит сред двойките в последно време.

Пронизващ студ в подножието на Еверест, проливен дъжд в Норвегия, земетресение в Непал, снежна буря в Аляска. Нищо не спира фотографа Чарлтън Чърчил и неговите младоженци да направят смайващи сватбени снимки.

Калифорниецът е един от най-известните представители на новия фотографски жанр – приключенска сватбена фотография. Характерното за този вид снимане е, че пресните съпрузи и техният фотограф изминават стотици километри, изкачват планини, гмуркат се в океани, само и само за да направят неповторими фотографии за семейния албум. Удивителен ентусиазъм, нали? Или както се пее в култовата песен на Марвин Гей:

ch-151

“Никоя планина не е твърде висока, няма твърде широка река – няма значение колко си далече, само кажи името ми и ще бъда там, не се тревожи, скъпа.” 

Както повечето истински велики и талантливи личности, Чарлтън Чърчил е изключително земен, готин и сговорчив. Въпреки че в момента е световна медийна звезда и дава интервюта за редица телевизии и вестници, той намери време да поговори с мен и позволи да публикуваме неговите снимки в Lifebites.bg.

Първо го завладяла страстта към приключенията, катеренето и екстремният туризъм. След това дошло увлечението по фотографията. “При мен тези две страсти се съчетаха в сполучлив и хармоничен брак”, разказва ми Чарлтън, когото приятелите наричат Чарли.

Чарлтън Чърчил
Чарлтън Чърчил прави наистина смайващи сватбени снимки.

Всичко започнало малко на шега, когато с него се свързала бъдеща булка и го попитала дали би снимал нея и годеника ѝ на нестандартно място.

“Хората вече не искат обикновени и скучни сватбени снимки, държат да започнат съвместния си живот с едно красиво и значимо приключение, искат да разказват впечатляващи сватбени спомени на децата си”

споделя ми фотографът.

С него младоженците са спокойни, защото освен да очакват хубави снимки, знаят, че могат да разчитат на знанията и уменията му по време на рисковите пътешествия. По време на най-известната му сватбена фотосесия в подножието на Еверест например, Чарли получил хранително натравяне, а младоженецът се разболял и страдал от тежка кашлица.

Младоженците Ашли и Джеймс се подготвяли за експедицията цяла година. Пътували три седмици, за да стигнат до Непал на 16 март 2017 г. А имали само час да направят снимките и да изрекат сватбените си обети на 5 200 м надморска височина в южния базов лагер на Еверест. Въпреки подготовката, тримата минали през много препятствия по пътя. На моменти температурите били около – 20 градуса по Целзий.

Еверест - сватбена фотосесия
Не е лесно да позираш на фона на Еверест. Но пък точно така се правят страхотни сватбени снимки и спомени, които ще те топлят за цял живот!

Когато стигнали целта, имали общо 1 час да хапнат, да направят сватбените снимки, да приберат багажа и да се качат на хеликоптера. Успели да свършат всичко за уреченото време и започнали да чакат транспорта си, но той така и не се появил заради лошото време. Останали да нощуват в лагера, което било голямо предизвикателство за Джеймс и неговата влошаваща се кашлица – през цялата нощ бил с кислородна маска. В крайна сметка всичко завършило добре.

ch-6

Чарлтън от години мечтаел да снима

сватбена фотосесия на върха на света

но не попадал на достатъчно смела двойка.

“Исках да снимам истинската сватбена история на двама влюбени и преживяванията им по пътя – болката, щастието, умората, борбата за оцеляване. Всичко това, което описва и същевременно създава химията между тях. А най-вече исках да обрисувам контраста между страховито величествените планини и малката крехка любов между двама души.”

Чарли снима по около 40 сватби на година, плюс годежни и сватбени фотосесии. Цените на услугите му започват от 4 хил. долара и достигат 14 хил., а календарът му с ангажименти за тази година вече е запълнен.


Вижте още… Петя, която вкара киното в сватбите


Още сватбени снимки може да видите в галерията по-долу, а други фотоистории – на  неговия официален сайт ТУК.

Отговор