Хижарско порно: 15 от най-уютните хижи в света

0
хижи
Хижа в планината Селкирк, Британска Колумбия.

Зимата е време, в което повечето хора предпочитат уюта на дома. Но това не означава, че непременно трябва да си стоите вкъщи. Зимата е перфектният сезон за планиране на ваканция в планината. И ако отсядането в голям хотел с обслужващ персонал и множество екстри си има своите предимства, то малките хижи, сгушени в заснежените планини носят особен чар!

Особено, когато са в изкушаваща комбинация с аромат на горещо кафе, чай, шоколад или пък чаша вино, книга и бумтящ огън! На нас всичко това ни звучи като точния списък със съставките за запомняща се зимна ваканция.

ловна хижа
Така изглежда отвътре прекрасна ловна хижа в Ла Крос, Уискънсин.

Затова днес ще ви заведем на разходка на няколко такива приказни места. Сайтът CabinPorn.com събира снимки на

едни от най-изумителните хижи в света

Той е дело на американеца Зак Клайн (който е съосновател на сайта за видеосподеляне Vimeo). Първоначалната идея на Зак е по този начин да обменя снимки със свои приятели, които искат да построят хижа в околностите на щата Ню Йорк.

Хижа на кокили край езерото Брайес, в Южен Тирол, Италия.
Хижа на кокили край езерото Брайес, в Южен Тирол, Италия.

Онлайн колекцията му от снимки нараства стремглаво и сайтът скоро се сдобива с предана аудитория. Днес CabinPorn.com има 10 млн. посетители месечно и над 350 хил. последователи в Tumblr.

9780141982144
Книгата Cabin Porn събира най-добрите хижи от едноименния сайт.

Неотдавна селекция от фотографии от 200 хижи беше събрана в книгата Cabin Porn, издадена от Little, Brown and Company. Няма да ви убеждаваме, че къщурките, намерили място в това томче, са истински съкровища. Вместо това ще ви покажем някои от тях!

В галерията по-долу ще видите подборката ни от едни от

най-уютните хижи

от сайта CabinPorn.com. Заобикалящата ги идилична природа и уникалната им архитектура са напомняне да забавим ритъма на живота си. Да спрем, да поемем дълбоко дъх и да почувстваме красотата и спокойствието, които струят от тези фотографии.

И ако не друго, се надяваме, че те ще ви накарат да се замислите сериозно за почивката си през зимата и ще ви вдъхновят за перфектната зимна ваканция.


Прочетете още… 7 приказни библиотеки, които си заслужава да посетите


Обещаната селекцията от 15 изумителни хижи може да разгледате в галерията по-долу.

Отговор