Притча за щастието

0

Тази притча циркулира в интернет пространството от няколко години. Публикуваме я ние, за да ви напомним, че “щастието е въпрос на решение”. 

Ето я и нея… и не забравяйте: подредете мислите си така, че да бъдете щастливи!

happy
Човек сам избира дали да се радва на деня си или да го пропилее, недоволствайки от ситуациите в живота си.

“Тя е 92 години, дребничка, перфектно облечена като за възрастта си с благ поглед, макар че очите ú не виждат. Тя търпеливо чака във фоайето на старчески дом. От днес това ще бъде нейният дом.

Когато най-накрая пристъпва в новата си стая, възкликва:„Прекрасна е тази стая, обожавам я. Щастлива съм, че ще живея тук“.

Служителят знаейки, че тя е сляпа, спонтанно възразява:

– Но как я харесвате, като не можете да я видите?

Това, което му отговаря възрастната дама, го поразява.

happy 1
Хубавите спомени, казват възрастните хора, са добра инвестиция…

Щастието няма нищо общо с вида на стаята. Щастието е въпрос на решение. Дали ще ми харесва моята стая или не, зависи не от подредбата на мебелите, а от мен. От подредбата, организирането на моите мисли в тази стая.

Това е решение,
което всяка сутрин вземам сама:

Дали да прекарам деня в леглото, пъшкайки над болежките си и недоволствайки от живота, или да живея, да правя каквото мога, да съм благодарна, че съм жива.

Всеки ден е подарък и на всеки подарен ми ден, аз ще му се радвам. Моята старост е като добре направена инвестиция, като банкова сметка, пълна с безброй, добре изживени щастливи дни.

Затова, аз харесвам новата си стая. В нея аз ще бъда щастлива.”

Прочетете още… Нищо лично. Или как да бъдем по-щастливи

Отговор