5 причини да отидеш на Spirit of Burgas

Spirit of Burgas 2015
Spirit of Burgas през 2015 г. мина под знака на Роби Уилямс.

Изгреви, залези, голи тела, любов, еуфория, слънчогледи, дълги нощи, купони, море, смях… ЛЯТО Е! Усетете го с всяка пора на тялото си, отворете съзнанието си, чувствайте се свободни и позволете на слънцето, морето, луната и звездите да достигнат до най –скритите кътчета на съзнанието ви… Просто се оставете да бъдете щастливи! Това са три месеца от цялата година, които чакаме с такова нетърпение. Изживейте ги на макс. А какво е лятото без най-великото откритие на човечеството?!

“Без музика, животът щеше да е една грешка” Ницше

И за това по най-естествения начин от Ницше се прехвървяме към лятната експлозия Spirit of Burgas. И много моля, Вас, вечно критикуващите и недоволни – замълчете!
Фестивалът, който доказа себе си като най-добрия в България. От 2008 г. на плажа на Бургас видяхме – Faith no More, Moby, Skunk Anansie, Gotan Project, The Sisters of Mercy, Asian Dub Foundation, Kosheen, Cradle of Filth, Selah Sue, Zaz, Fun Lovin Criminals и много други, които ни караха да пеем с пълно гърло и да танцуваме до изтощение в пясъка.

Може би нямате нужда от допълнителна мотивация, но ако все още не сте твърдо решени, че Бургас е вашето място за 7 и 8 август, нека ви споделя моите 5 причини, за да съм и тази година там!

ЗАЩО SPIRIT OF BURGAS:

1. Групите, разбира се.

LET ME ENERTAIN HIM – лошото момче на Англия. Единственият и неповторим Роби Уилямс ще танцува може би по боси крака на плажа. Kasabian ще ни отнесат главите, сигурна съм в това. Под акомпанимента на вълните ще чуем прекрасният кадифен глас на KWABS, старите ни приятели от STEREO MCs (които нищо чудно скоро да си паркират караваните на Градина), както и някои от най-добрите български групи и гости от Румъния и Македония.

Spirit of Burgas
Spirit of Burgas е като мощна музикална експлозия.

2. На плажа стават чудеса!

Само на Spirit-a можеш да се печеш цял ден на плажа, да пиеш биричка или коктейлчета, а когато слънцето залезе да смениш късите панталони, да направиш две крачки и да се гмурнеш във фестивала. На входа да осъзнеш, че си забравил билета си, да се върнеш до хотела в най-голямата жега. Да помогнеш на приятел с патерици да влезе през служебния вход, като се изпокараш с охраната и накрая да те изхвърлят най- накрая на опашката, където да срещнеш весела компания, с която да изпиеш още три бири, докато чакате. Да срещнеш стара любов, да се разберете да се срещнете от ляво на сцената, и въпреки хилядите хора да се видите. Да се целувате пред всичките сцени и накрая да завършите с голо къпане в морето на изгрев слънце.

3. Запознанствата с хора от цяла Европа!

Особено изживяване е да те открие подпийнал, красив и дружелюбно настроен англичанин, който да те следва цяла нощ с широка усмивка и смъкнати до коленете гащи, а приятелката ти да се опитва да му ги вдигне, “защото е невъзпитано“. Всичко това е възможно и е безобидно, не те дразни там на морето, но си представи подобна ситуация в града?! Чувството за хумор сякаш се изпарява, случката по-скоро ще бъде досадна и неприятна. А колко е забавно да попаднеш на симпатични австралийки и да ги научиш да пеят “Защо се влюбих в теб маймуно”.

4. Звездите са близо.

Както си влизаш в хотела, спокойно можеш да попаднеш в асансьора на Майк Патън и да припаднеш. Докато се редиш на опашката за биричка, можеш да си кажеш наздраве с Маxim от The Prodigy. Използвайки приятелката с патериците, можеш да влезеш в бекстейджа и да видиш Skin от Skunk Anansie на метър от теб!

5. Този фестивал е нашият фестивал!

Уникално е да го имаме – на морето, под звездите! Не трябва да го изпускаш за нищо на света, защото после ще те е яд, докато слушаш невероятните истории на всичките си познати, които са били на фестивала. Затова, затвори очи, зарови пръсти в пясъка, вдишай морето и усети духа на фестивала, както никога досега.

И съм сигурна, че причините да бъдеш и следващата година там ще бъдат десетки!

Отговор