Да учиш математика в театъра

Испанският математик и теолог Едуардо Саенс де Кабесон твърди, че противно на схващанията – математиката е нещо забавно и смешно.

На неговия нестандартен, хумористичен и интересен подход към науката можете да се насладите в авторското му представление “Големи, огромни и чудовищни числа” на 17 май (неделя) от 17.30ч. в Театър София.

maxresdefault

Представлението ще бъде изпълнено на английски език, с превод на български.

Как да променяме гените? Кое е най-голямото число, което можем да напишем за десет секунди? Защо има космати растения? Имало ли е Потоп? И защо математиката е изкуство?

На тези въпроси по забавен начин ще отговори испанският учен.

Едуардо Саенс де Кабесон и няколко негови колеги (изследователи в областта на биологията, химията, математиката, физиката) преди години създават “The Big Van Theory”. Те представят спонтанно и с много хумор най-новите открития в науката.

Cabezon

От 2013 г. учените показват своята теория, че се учи най-добре чрез забавление, под формата на представления в театри, музеи, барове и панаири по целия свят.

Своите пътувания те осъществяват с ван, а оттам идва и заигравката с името на известния сериал „The Big Bang Theory” (“Теория за големия взрив“).

Едуардо де Кабесон е тук по покана на Институт Сервантес-София, а неговото представление е част от Софийския Фестивал на науката.

Отговор