Водните битки в Банкок удължени с ден

0

Празненствата за ежегодния фестивал на водата, известен като Сонгкран, в Банкок ще придължат повече от обичайното, съобщава “Банкок поуст”.Songkarn3

След решение на местната управа водните битки на Силом Роуд ще бъдат удължени до полунощ в сряда. Забавата в чест на тайландската Нова година започнаха в неделя (12 април). Традиционно в определени квартали на Банкок като Као Сан Роуд и Силом Роуд се събират десетки хиляди хора от цял свят, които танцуват, пият и, разбира се, се стрелят с водни пистолети (автомати и всевъзможни подобни оръжия).

По време на фестивала повечето банки, офис сгради и магазини в споменатите райони затварят. Улиците се изпълват със сергии, които предлагат храна, разхладителни напитки и бутилки с вода.

songkran (1)

Сонгкран е официален празник в Тайланд и се празнува три дни от 13 до 15 април, но обикновено веселбите продължават цяла седмица. Само през първия официален почивен ден тази година в различни пътни инциденти в страната са загинали 60 души, а 724 са ранени, припомня “Банкок поуст”.

 

 

Отговор