Великите речи: Барак Обама за дъщерите и съпругата си

Това е моментът в последната реч на Барак Обама, който докосна милиони

Обама - реч
Моментът, в който Обама благодари на семейството си, беше емоционален за всички.

Не харесвам политици. Но един момент от последната, прощална реч на Барак Обама докосна. Докосна много от тези, които го слушаха. Защото те чуха не напускащия Белия дом американски президент, а съпруга и бащата. Чуха човек, който умее да обича и не смята, че да показва тези свои чувства е слабост.

Този кратък, но специален момент издигна

човека Обама

в очите ми. Защото да благодариш, макар и нещо толкова естествено и лесно на пръв поглед, е жест, който малцина правят. Да не се самозабравяш, да останеш стъпил здраво на земята и да цениш най-близките си, които правят жертви, за да останеш ти на върха… това е присъщо единствено на силните хора.

Ще си спестя излишни думи в преразказване и анализ. Наместо тях ще ви срещна с онзи кратък, но така вълнуващ момент от прощалната реч на Барак Обама. Моментът, който разплака дъщеря му Малия, накара половинката му Мишел да се усмихне и разчуства всички останали. Защото тези редове заслужават място в нашата рубрика за велики речи – със своята простота и искреност, които докосват повече от всичко друго.

barack obama
Мишел прегръща Барак Обама.

Мишел ЛаВон Робинсън… За изминалите 25 години ти не само беше моя съпруга, майка на децата ми. Ти беше моят най-добър приятел.

Ти пое роля, която не си искала и я направи своя собствена. С елегантност и кураж, и стил, и добро чувство за хумор.

Ти направи Белия дом място, което принадлежи на всеки и новото поколение ще има по-големи цели и амбиции, защото има теб като модел на поведение.

Гордея се с теб и страната се гордее с теб

Малия и Саша, при най-странни обстоятелства, вие станахте страхотни млади жени. Вие сте умни и красиви, но много по-важно – вие сте мили, мислещи и изпълнени със страст.

Вие носихте тежки отговорности през тези години под светлината на прожекторите с такава лекота.

От всичко, което съм направил в живота си, се гордея най-много с това, че съм ваш баща.


Вижте още… най-запомнящите се снимки на Мишел и Барак Обама, направени от официалния им фотограф Пийт Суза

Отговор