Уганда през обектива на Михаела Стойкова

Уганда
Михаела по време на доброволческата си мисия в Уганда.

Бихте ли посетили Уганда? Ако искате да научите повече за това далечно и непознато за повечето от нас място, не е необходимо да пътувате. Може да го видите през очите на някой, който вече е бил там. През очите на една българка, която e прекарала два месеца в Африка. За Михаела Стойкова и нейното приключение, ви разказахме в обширен материал. Михаела е едно смело и

много благородно българско момиче

Тя е автор на снимките, запечатали красотата и самобитността на тази страна и култура, които можете да видите в галерията по-долу.

14599852_10154013737823087_1889330836_o
Михаела с някои от децата, които е срещнала в Африка.

Българката замина за африканската държава, за да се включи напълно безвъзмездно в една от доброволческите програми в района като учител. В Уганда тя остана точно 46 дена, преподавайки английски, математика, изкуства и спорт на 30 деца на възраст от 3-6 г. Михаела разказва, че от нея и останалите доброволци, малчуганите научили много повече от учебния материал. 

Децата се докоснали за първи път до нови игри и забавления. Посетили увеселителен парк с атракциони, опитали сладолед и танцували непознати за тях танци… Самата Михаела Стойкова е убедена, че част от мисията ѝ в живота е именно да помага на различните, често отхвърлени почти изцяло от обществото и да учи останалите хора да ги приемат и обичат. В тази далечна държава българката срещнала хора, които

завинаги ще останат в сърцето ѝ

Но вместо да ви обясняваме, по-добре да ви показваме. И то не ние, а Михаела чрез снимките, на които е запечатала бита, хората, децата и очарованието на Уганда.


Вижте още: Бездомни деца осиновяват кучета


Така, както само една българка с типичното за народа ни любопитство може да види непозната и нова земя, каквато е тази. Lifebites.bg благодари на Михаела за снимките, които любезно ни предостави.

И така, готови ли сте за виртуална разходка до едно село в Уганда? Потегляме!

Отговор