Тийнейджърският мозък: Време за учене на езици

тийнейджърският мозък
Тийнейджърският мозък е настроен на вълните на ученето.

В новата си книга Тийнейджърският мозък неврологът Франсис Елизабет Дженсън обяснява на какво се дължат резките смени на настроението при тийнейджърите и хейтърското им отношение към света. В поредица от статии ще ви представим най-важните въпроси и техните отговори, поставени в книгата на д-р Дженсън относно реакциите на хората в тяхната младежка възраст.

Ето и днешните:

ПУБЕРТЕТЪТ ПОДХОДЯЩО ВРЕМЕ ЛИ Е ЗА ИЗПИТИ?

С всички караници (на живот и смърт) със съучениците, гневните изблици и страданието да станеш от леглото всяка сутрин, късното детство е възможно най-лошото време за тестване на вашата интелигентност. Но това е перфектното време да се подготвите за най-високо оценяваните изпити за сертификати. Причината е, че

тийнейджърският мозък се намира на най-ефективното ниво за учене

Спомените се формират по-лесно и остават по-дълго, когато са създадени по време на юношеските години. Затова няма по-добро време за придобиване на нови умения. Сред тях задължително попада изучаването на чужди езици или свиренето на музикален инструмент. Но, разбира се, това не променя факта, че с толкова много неща, които го разсейват, ученето е на последно място по важност в живота на днешния тийнейджър.

пубертет
Обособяването на собствено и приятно работно място, може да се окаже от ключово значение за вашия тийнейджър. Все пак мозъкът му е на вълните на ученето и по всякакъв начин това трябва да се поощрява.

КАКВО ДА НАПРАВИТЕ: Още преди тийнейджърските години да са факт, особете място с бюро. Добре е детето ви да свикне да го асоциира с работа. Насочвайте го към него, когато пише домашното си или преговаря уроците си. Насърчавайте го да работи в по-ранните часове на вечерта и да си ляга, за да преспи с научената информация, за да се запази тя в съзнанието му.


Повече за тийнейджърските проблеми четете:
Опасни ли са телефоните за тийнейджърите
Защо забравят тийнейджърите
Защо правим глупости като тийнейджъри
Какво превръща сладките деца в гневни тийнейджъри
Защо тийнейджърите будуват нощем и спят денем

Отговор