Винс Лоу и неговите уникални портрети-драсканици

Винс Лоу
Изключителният Винс Лоу, скрит от една от творбите си.

Той се казва Винс Лоу. Живее в Куала Лумпур, Малайзия. Работи в рекламната агенция Grey и рисува, извинете – драска страхотни портрети!

Драсканиците на Винс Лоу са начин да изрази себе си и хаотичното си въображение. Той рисува това, което не може да каже, пише във Фейсбук страницата на младия художник.

Винс Лоу
Портрет на Пикасо. Драсканици – Винс Лоу.

Портретите-драсканици, които придобиват световна известност, стартират като проект Глави. Идеята на агенция Grey, за която работи малайзийският илюстратор, е да привлече обществено внимание към хората, страдащи от дислексия.

Винс Лоу рисува три портрета на известни личности, които са били дислексици:

Алберт Айнщайн, Пабло Пикасо и Джон Ленън.
Винс Лоу
Портретът на Айнщайн от проекта Глави.

„Всичко започна с тази кампания. Оказа се, че много родители в Малайзия приемат децата си дислексици като бавноразвиващи се или умствено изостанали”, разказва Винс Лоу.

Творбите му жънат страхотен успех и Винс продължава да драска. Бързо, ефектно и красиво. Нещо повече. Превръща драсканиците си в собствен уникален стил, който впечатлява и вдъхновява. Прави изложби, придобива популярност чрез десетките статии в различни печатни и електронни медии.

Винс Лоу
Леонардо ди Каприо.

Вследствие на успеха, фирмата решава да направи продължение и доразвива проекта Глави. Винс рисува портрети на още известни личности – най-вече холивудски актьори, за да покаже, че дислексията не е проклятие, а дарба. Към днешна дата колекцията му с портрети на известни личности от шоубизнеса и спорта продължава да се разраства.

Разгледайте и се насладете на различния стил на Винс Лоу:

Винс Лоу
ВДЪХНОВЕНИЕ: Елвис Пресли е сред музикантите, чиито образи илюстраторът от Куала Лумпур рисува с голямо удоволствие.
Винс Лоу
Луис Армстронг.
Винс Лоу
ПРОЕКТ: Портретът на Джон Ленън е сред първите в стил “драсканица”, които Винс Лоу рисува по проекта си, посветен на дислексията.
Винс Лоу
МОТО: “Всички сме звезди и заслужаваме да блестим”, пише нестандартният художник под портрета, който рисува на прекрасната Мерилин Монро.
Винс Лоу
ТВОРЕЦ: Винс позира на откриването на своя изложба.
Винс Лоу
НОВОСТ: Голяма част последните творби на малайзиеца са на спортна тематика.
Винс Лоу
Футбол.

Вижте още: Уникални картини, нарисувани с кафе

Отговор