Женени от 60 г.: Каква е тайната за здраво семейство

тайната
Тайната на дългия семеен живот, според една обичаща се повече от 60 години българска двойка.

Да се влюбиш е лесно! Но да запазиш любовта си в продължение на години, не просто да живееш с един човек, но да го уважаваш и да се чувстваш пълноценно в компанията му – това вече е изкуство. Каква е тайната да запазиш едно семейство цяло в продължение на цели 60 години?! Е, ако наистина има любов, то

тайната за нея се знае със сигурност от двама души

за които вече ви разказахме – баба Дора и дядо Дани. Тяхната светла и тиха обич продължава да гори, непокътната от годините.

Тя се влюбва в думите му. Неговите и тези на останалите за него. В продължение на 6 десетилетия те продължават да се гледат в очите. Помагат си като новобрачни партньори, милеят един за друг, не се разделят, ама никога! Имат си мили обръщения, пълни с мед и нежност и нямат против да споделят с нас какво ги крепи. Какви канони има сърцето на човека, който е готов да се отдаде на обичта си.

тайната
Любовта няма възраст, ако има уважение.

Каква е тайната на една здрава, семейна връзка!?

Днес тази двойка, която е истинска рядкост, отваря сърцето си и споделя мъдростта, натрупана през годините с читателите на Lifebites.bg. Баба Дора и дядо Дани отговарят на въпроса:

“Какво ще кажете на днешните двойки – как да имат хубави семейства?”

Те споделят своите простички съвети. Без назидание, без заповядване. Списъкът не е дълъг. Единствено човешки опит, споделен в името на нещо хубаво. За да може не просто да се създават семейства. А повече хора да остават заедно. Наистина заедно.

Ето я и тяхната тайна – семейните канони на една щастлива двойка, която дели пътя на живота вече 60 години!

1. Да се понасят, да си отстъпват един на друг съпрузите.

2. Който е по-малко ядосан – той да отстъпи.

3. Никога, колкото и да е ядосана, една жена не бива да си помисля да удря мъжа си, да скача на бой и да е агресивна. Да изчака да отмине нажеженото и после има цялото време на света да трие сол.

4. Трябва да можеш да понасяш и радостите, и трудностите, и без да ги тъниш нещата – ще се скъсат.

5. Алчността – не, не ѝ се поддавайте.

6. Да не харчат повече, отколкото изкарват.

Прочетете за още една красива любов – тази между Пенчо Славейков и Мара Белчева

Отговор