Вижте най-стилния и елегантен китайски дядо

0
китайски дядо

85-годишен фермер, прекарал целия си живот в оризовите полета, който никога не е носил костюм, се превърна в истинска икона на стила в Китай. Серията фотографии на елегантно облечения Динг Бингкай са заснети от внука му Динг Гуолиан и се превърнаха в сензация в китайските социални медии, които го нарекоха Най-стилния китайски дядо.

160125150002-china-grandpa-11-super-169
85-годишния Динг Бингкай.

30-годишният Динг Гуолиан има идея да снима дядо си още миналото лято, когато се премества в Сямен, Югоизточен Китай, където отваря свое

фотографско студио

“Исках да му покажа как си изкарвам хляба. Той знаеше, че съм фотограф, но си мислеше, че работя в старомодно студио”, казва Джеси.

160125151557-china-grandpa-grand-son-8-super-169
На някои от снимките дядо и внук носят едни и същи дрехи.

За да заснемат фотосесията внукът и готиният дядо обикалят в продължение на три дни през септември крайбрежния град. На някои от снимките двамата носят едни и същи дрехи и са заснети в едни и същи пози.


Още по темата… вижте Най-известната баба в интернет


“Дядо ми никога не е носил костюм преди. Подобно на всички от неговото поколение, той е преживял невероятни трудности, когато е бил млад. Ще ми се да е имал по-добър живот, като моя”, казва Джеси.

992
Динг Бингкай е роден през 1931 г. и никога в живота си не е носил костюм.

Той казва, че с фотографиите си се надява да вдъхнови повече млади хора да прекарват време с техните възрастни родители, дядовци и баби. Страхотна идея, Джеси!

Днес в Китай живеят 222 млн. души на възраст над 60 години, което се равнява на 16% от населението на страната. Много от тези

китайски баби и дядовци

са самотни и биха се зарадвали, ако децата и внуците им успяват да намират по-често време, за ги посещават.

Повече снимки на 85-годишния дядо Динг Бингкай, който наистина е вдъхновяващ, може да разгледате в галерията по-долу.

Отговор