Скейтпаркове вместо пустеещи дупки в София

скейтпаркове
Вместо грозни дупки - готини скейтпаркове.

Повечето от нас мечтаят столицата ни да изглежда все по-европейски и съвременен вид, с повече зелени зони, цветни кътове и места за забавление на малки и големи. В тази концепция перфектно се вписва една гражданска инициатива за създаване на повече скейтпаркове. И защо не? В крайна сметка, освен всичко, това ще е място, където децата и подрастващите ще се движат, ще спортуват, а няма да се отдават на вредни страсти.

#SofiaSKATECity (София Скейт Сити) цели да превърне занемарени места – площадки, фонтани, басейни в София в обособени спотове за практикуване на скейтборд, BMX, кънки, лонгборд и други подобни спортове.

скейтпаркове
Скейтпаркове – готино и за добро.

Вече са набелязани първите места, които да бъдат

облагородени в скейтпаркове

Сред тях са езерото на Баба Яга, запустели площадки в Борисовата градина, Овча купел, Зона Б5 и други.

Организаторите са местни граждани, загрижени родители и данъкоплатци, които искат да осигурят повече пространства за спортуване на децата и младите хора в града.

скейтпаркове
Децата имат нужда от движение и това е само един от начините да им го осигурим, при това безплатно.
скейтпаркове
Кое ви допада повече?

Скейтплощадките са част от архитектурата и културата на съвременния град. Такива вече са изградени във всички краища на Европа и света. В България функциониращи вече скейтпаркове има в Добрич, Варна, Бургас, Хасково и много други градове, подкрепени от общините си.

скейтпаркове
По света това не е нещо извънредно, а в реда на нещата.

Практикуването на спорт

и прeвръщането на запустелите терени в спретнати площадки е полезно както за децата и младежите, така и за цялото общество. Те подпомагат справянето със стреса и агресията от една страна, а от друга запустелите места в парковете и градинките не са приятна гледка за никой от нас.

скейтпаркове
Спорт или …? Какво предпочитате?

За повече информация посетете официалната страница на #SofiaSKATECity във Фейсбук.


Вижте още кой е българинът, който е на челни позиции в определянето на сърфистката мода на световно ниво

Отговор