Шофьори, изхвърлете агресията от колата си!

0
шофьори
Да бъдем разумни шофьори, а не "селски" гамени!

Началото на август е и повечето хора не само в България, а и в голямата част на света, вземат своя отпуск. Заслужена почивка за всички по средата на една тежка работна година. Това обаче за България е един от най-тъжните сезони, тъй като по пътищата всеки ден загиват хора.  Жертви на неразумни постъпки и неспазване на правилата за движение стават и деца.

Реших да пиша по тази тема, тъй като ми се налага да си пътувам от столицата до Бургас често през летния сезон. Пътят е магистрала – от край до край. Три ленти.

Място за всички

Но за голяма част от българските шофьори то не е достатъчно и те често нарушават правилата. Последния път, когато пътувахме с моето семейство към морето, накъдето е насочен целият трафик в момента, се нагледах на много смешни тарикатски номера. Има български шофьори, които са агресивни към всички на пътя. Скачат дори на бой, показват неприлични неща с ръце и ръсят нецензурни думи.

шофьори
Много български шофьори бълват агресия, която може да взима животи.

Много се чудя защо? От София до Бургас се стига за 3-4 часа. Те не бързат… Не вярвам! И да бързат, и да карат с 50 км в час повече от нас, ще стигнат с половин час по-рано. Не знам защо изпреварват отдясно, свирят и те натискат отзад, правят маневри на върха на колата ти… Гледам ги и всеки път се чудя!

Такива шофьори са около 30-40 процента от българите

Те просто са се превърнали в едни простаци, които се дразнят от всички останали – или си им бавен, или караш в лентата, която са си избрали, или си на пътя, че и то пред тях. Създават напрежение и неприятни ситуации, заради които стават немалко катастрофи.

Има камери, има полицаи, но тези хора продължават да карат и да създават напрежение и катастрофи.  Но най-лошо е, когато се стигне до тежка катастрофа със загуба на човешки живот. Всеки ден по телевизията съобщават точно такива новини. И не знам какво може да ни или да накара тези шофьори да спрат да карат по този селски начин (защото не знам как по друг начин да го нарека).

Написах това, за да помоля всички:

Нека имаме своите деца, майки и бащи. У дома. Всички имаме нужда от тях! Карайте възпитано и внимателно и изкарайте отпуската си с огромно удоволствие и… с лекота в душата.


Още по темата: Полицай пее на детенце след катастрофа

Отговор