Нестандартната поезия на актьора Чарли Шийн

През 90-те Чарли Шийн издава тънка книжка със свои стихове.

Актьорът Чарли Шийн е всичко, за което може да се сетите. Дори и автор на сборник с поезия. Да, в началото на 90-те години, чичо Чарли, както започнаха да го наричат мнозина от почитателите на тв сериала Двама мъже и половина, издава сборник със свои стихове. И да, книжката действително е тъничка и Шийн финансира това си удоволствие, но какво е спонсорирането на поезия за човек, който е платил над 50 хил. долара за услугите на проститутки?

Чарли Шийн - A Peace of My Mind
Книгата с поезия A Peace of My Mind на Чарли Шийн

Днес сборникът е истинска колекционерска рядкост и може да се намери основно втора ръка. Както може да се досетите, Шийн няма идея да печели или да се налага в света на литературата. Той издава книжката си в ограничен тираж и я раздава като подарък на свои приятели. Бързо проучване в мрежата показва, че към момента в сайта за онлайн паразуване Amazon

книгата на Чарли Шийн A Peace of My Mind

може да се закупи от трима продавачи на цена от 336.85 и 705.69 паунда. Преди няколко години копие, подписано от самия актьор, бе продадено в ebay за 2500 долара. Любопитен факт е, че корицата на томчето е дело на режисьора Адам Рифкин. Той работи с Чарли във филма The Chase (Преследването), излязъл на екран през 1994 г., информира мъжкото списание GQ.

След като преди няколко години реномираното издание се сдобива с копие на ценната книга, то започва да споделя на страниците и сайта си стихове на известния актьор. Някои от строфите звучат по този начин:

“Нощ на запой
Нощ на омраза
Нощ толкова черна
Като срещата от последната вечер” 

Из A Thoughtless Soul

Разбира се, никой не трябва да е изненадан какво точно съдържат стиховете на Чарли Шийн, чието рождено име е Карлос Ирвин Естевес. Те са точно толкова странни и леко откачени, какъвто е и животът на самия актьор. Но какво може да е по-очарователно от това да излееш чувствата и мислите си в стихове? Особено ако си световна звезда на върха на славата си в началото на 90-те и не спираш да купонясваш, пиеш и взимаш наркотици, да се срещаш с красиви жени и да се забъркваш във всевъзможни скандали

“Най-странната, но докосваща поезия, която може да напише една кокаинова глава”

– коментира изкуството на Шийн един от неговите почитатели.

Споделяме с вас един от стиховете на известния американски актьор, публикувано от изданието GQ (оригиналът може да откриете тук)

Чарли Шийн
Чарли Шийн
Снимка: Angela George at https://www.flickr.com/photos/sharongraphics/ – cropped from: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:CharlieSheenMarch2009.jpg, CC BY-SA 3.0, Link

**I.D. Blues **

От Чарли Шийн

“Извинете, не сте ли…?”

“Хей, Вие изглеждате точно като…”

“Боже мой, това е…”

“Извинявам се, че прекъсвам вечерята Ви, но не сте ли…”

“Вижте. Никога не правя това, но жена ми мисли, че сте…”

“Приятелят ми е убеден, че сте…”

“Толкова ми е неудобно, но Вие не сте ли…?”

“Знам, че сигурно Ви е писнало, но…”

“ЧАКАЙ!!”

Всички очи замръзнаха, всички усти зейнаха широко отворени в шок, докато той сваляше латексовата маска на Чарли Шийн ог главата си и откри изгнилия череп на Президента Линкълн.

Отговор