Режисьорът Ангел Генков направи филм по текст на Lifebites.bg

Ангел Генков
Биляна Константинова е автор на текста, по който Ангел Генков и Явор Минчев направиха късометражен филм.

Режисьорът Ангел Генков създаде късометражен филм, вдъхновен от текста на нашата колежка Биляна Константинова Живот в първо лице: Монолози в мрака.

“Проектът се роди съвсем случайно в една късна вечер, когато обикалях из интернет пространството и попаднах на монолога. Останах без думи! Казах си, че това нещо трябва да се види на екран”

– разказва Ангел. Младият режисьор веднага препраща линк към Lifebites.bg с текста, който така силно го е развълнувал, на своя близък приятел Явор Минчев.

Ангел Генков
Ангел Генков

“С него се познаваме почти изцяло онлайн. Предстоеше ни първото събиране за период по-дълъг от час. Тъй като и двамата се занимаваме с филмово изкуство, си казахме, че това е нашият проект! И така, няколко часа по-късно, почти по изгрев, имах в главата си сцените, сториборд, разписани кадри и готовност за снимане. Останалото е безкрайно щастие, 4 дни снимки, 4 човека екип, около 2 седмици пост продукция и точно 5555 кадъра”, допълва Ангел Генков.


Вижте и… оригиналният текст, вдъхновил режисьора Ангел Генков – Живот в първо лице: Монолози в мрака


Каква е причината Биляна Константинова да напише този свой текст?

“Същата като тази за всичките ми текстове – преживяна емоция. Понякога е моя, понякога е нечия друга. Понякога се преплитат, но всички по един или друг начин минават през вътрешното ми мен. Мислих го дълго, докато се роди и изкристализира в този вид.

Написах го за много скъп за мен човек, когото безкрайно обичам и който все още прави своите малки стъпки в мрака.

Напредва бавно, но пък вече мина повратния момент, в който най-сетне събираш кураж да останеш насаме със себе си и да си признаеш някои некрасиви истини. Вярвам, че оттук насетне ще му е по-лесно и ще бъде вдъхновение за по-светли истории.”

Биляна Константинова
Биляна Константинова

Как реагира тя на факта, че нейните думи са вдъхновили други двама млади българи

Ангел Генков и Явор Минчев

“Развълнувах се. Не знам как е при другите, но аз съм склонна твърде бързо да приемам успехите си, условно казано, и да продължавам да търча напред, устремена към поредното нещо. Така е в работата ми, във възпитаването на дъщеря ми, в ежедневието, в писането. Това ме стъписа, защото ме накара да си дам сметка, че текстовете ми не са просто облечени в думи мисли и преживявания, хвърлени в необятния уеб. Те са нещо, което би могло да има и се надявам да има стойност за повече хора. Това, че Ангел Генков беше положил съзнателно усилие да потърси контакт с мен, за да поиска съгласието ми този филм да бъде реализиран, истински ме впечатли и зарадва”, казва Биляна.

Филмът "Живот в първо лице..."
Филмът “Живот в първо лице…”

Тук е моментът да поясним, че текстовете, които това талантливо българско момиче споделя в Lifebites.bg, са супер некомерсиални. В тях няма скандали, няма актуална информация, нито дезинформация. Няма пошли думи, няма търсене на сензация. Биляна пише от сърце и със сърце. Всеки неин ред е емоция или споделена мъдрост. Всяка нейна творба е послание, което докосва. Хвърлете едно око на безценната колекция от текстове на Биляна, която може да откриете на профила ú като наш автор.

Пожелаваме на Биляна и на колегите, които отделят време и енергия, за да създават Lifebites.bg, както и на Ангел и всички като него, които правят същото, но за да ни четат, още много вдъхновение!

Отговор