Песни на Майкъл, които няма да забравим (II част)

песни на Майкъл Джаксън
Майкъл Джаксън ни остави незабравими песни.

“Средствата за масова информация поместват винаги странни неща за мен. Безпокои ме изопачаването на истината. Обикновено не чета много от това, което се пише, макар и често да чувам за него.

Не разбирам защо им е необходимо да измислят разни небивалици за мен. Може би, когато не разполагат с нищо скандално, то тогава нещата трябва поне да се разкрасят. Отчитайки всичко това, аз се гордея донякъде, че все пак успявам да изляза с чест от положението. Доста деца от бизнеса, свързан със забавлението, свършват своя път с наркотици и самоунищожение: Франки Лаймън (1946–1968 — Б.пр.), Боби Дрискол и още много други невръстни звезди… Имайки предвид огромните стресови състояния, на които са били подлагани още от най-ранната си възраст, мога да разбера тяхното пристрастяване към наркотиците. Труден живот е този! Малко са онези, които успяват да си извоюват някакво подобие на нормално детство.
Самият аз никога не съм опитвал наркотици — нито марихуана, нито кокаин, нищо! Имам предвид, че дори не съм пробвал.”  Из „Танцуващата машина“ на Лунна разходка (трета глава).

6.THE WAY YOU MAKE ME FEEL /1987/
Майката на Майкъл го провокира да напиша подобна песен с такова звучене. Красивата къдрокоса жена, която изкушава във видеото се казва Татяна Тъмбцен – актриса и танцьорка. В едно шоу по VH1 тя обявява, че между тях е имало връзка, но тъй като в един момент тя започва да става публична, нейните изяви с Джако спират и тя е отстранена. На турнето „BAD” Майкъл кани все още неизвестната Шерил Кроу, която да изпълнява с него тази песен, както и” I just can’t stop loving you”.

7. DIRTY DIANA /1987/
„DIRTY DIANA“ е посветена на всички онези полудели фенки, които припадат, опитват се да се качат на сцената, разкъсват дрехите си, ако могат и тези на Джако, също. Моментално започват да се появяват съмнения да не би песента да има нещо общо с принцеса Даяна, което звучи обидно. Дори на един концерт в Лондон Майкъл Джаксън се извинява на Даяна и обещава, че няма да изпълни парчето, но тя му казва, че трябва да го направи.

8. GIVE INTO ME /1991/
Няма какво да коментираме комбинацията между Слаш и Джако на една сцена. Но е странно, че песента е издадена като самостоятелен сингъл в Европа, Австралия и Нова Зеландия, но не и в Северна Америка и Азия.

https://www.youtube.com/watch?v=eUZns3y0IY4

9. BLACK OR WHITE /1992/
Уиърд Ал Янкович е човекът, който не прощава на никого с пародиите си, включително и на Майкъл Джаксън, който се оказва голям негов фен, въпреки това той го моли това видео да остане без ироничен вариант, най-вече заради посланието, което носи.

10. IN THE CLOSET/1992/
Коментарите около сексуалността на Майкъл Джаксън винаги са съществували. Защо той не показва сексуално влечение към момичетата, защо поведението му е такова. Като отговор на всички спекулации се появява IN THE CLOSET с участието на Наоми Кембъл. Заглавието по някакъв начин всъщност означава „тайно гей“, но пък видеото показва доста силна сексуална енергия между Наоми и Майкъл. Така че въпросите остават, но какво значение има сексуалността на Джако. Музиката му е от значение!

Вижте първите пет парчета и разберете повече за историята им тук.

Вижте още: Майкъл Джаксън и неговите танцуващи мечти

СПОДЕЛИ
Предишна статия10 песни на Майкъл Джаксън, които няма да забравим
Следваща статияДалавери в социалистическа България (I част)
Радослава Топалова
В първи клас исках да стана космонавт, а след това да танцувам с пера по тялото, точно като онези наперени жени от пищните италиански телевизионни предавания. И двете бързо отминаха – не бих издържала тестовете на НАСА, както и да се разхождам по пухове и чорапи на сцена, но някак естествено музиката и изкуството са част от живота ми. У дома гости се посрещаха на фона на Queen или класическа музика. Продължавам тази традиция. Животът ми е колоритен, но си е мой. Ще ви запознавам с хора, които смятам, че са вдъхновяващи, смели, умни, талантливи и органични. Ако ми се доверят, значи са ми повярвали. Правила съм стотици радио интервюта – добри и направо ужасяващи, с някои се гордея. Срещите с различните хора са като психологически експерименти – трябва да ти стиска, но и да знаеш, че не знаеш какво те очаква!

Отговор