Палачинки с любов

Баща ми ме посрещна за вечеря с ястие, което обичам! Той готви рядко. И често пъти едни и същи гозби. И по своему слага в тях щипка любов! Няма начин да не я усетиш, когато опитваш храната.

палачинки
Палачинки... с любов. Снимка: {-Maria-} via Foter.com / CC BY-NC-ND

Палачинки с любов… А казват, че любовта на мъжа минава през стомаха. Смея да твърдя от личен опит, че и за жените се отнася същото. Няма нищо по-впечатляващо от мъж, който на първа среща ще ти сготви ястие, което да докосне сетивата ти.

Срещала съм различни мъже. Различни по националност, като темперамент, с различен мироглед и начин на възприемане на света. Общото между тях е било храната и начинът, по който са създавали чудеса в кухнята. И всеки един от тях се е опитвал да ме грабне с кулинарното си майсторство. С умението да накълца на ситно лука. С начина на задушаване на месото, с изпичането на рибата на тиган.

палачинки
Защото те не са просто палачинки – те са любов.

И цялото това вълшебство от вкусове сервирано само за мен! С любов

Всеки път опитвам ястие приготвено от мъж с подобаващ респект и възхита.

Казват, че мъжете са по-добрите готвачи. Няма и да се опитвам да споря. Макар че познавам жени, които биха накарали и най-съвършените мъже в кухнята да ахнат пред уменията им. Е, аз не съм от тях!

За мен храната е като чаша хубаво вино, на която трябва да се наслаждаваш дълго и продължително! И какво по-хубаво, ако с отварянето на входната врата на дома те посрещне аромат на любимото ястие? Във въздуха се носи онази миризма, която те отвежда в детството… в кухнята на баба, която обичаше да подправя готвеното с пикантно и люто. Онази приятно дразнеща миризма, която минава през апартамента, сякаш майка ти току-що е повдигнала капака на тенджерата с къкреща в нея гозба.

Това е магия!
Това е любов!
Това е щипка чувственост,
настроение,
мелодия,
песен, в която вместо ноти присъстват грамажи и подправки.

Преди време баща ми ме посрещна за вечеря с ястие, което обичам!

Сега друг мъж прекарва време в кухнята, за да прави палачинки за мен!

С любов!

Вижте още: Рецепта за влюбване

СПОДЕЛИ
Предишна статия5 от най-удивителните пирамиди в Европа
Следваща статияСилата на почивката
Десислава Георгиева
Родена съм в Бургас. Изкушена от писането направих първите си стъпки в журналистиката преди 16 години и продължавам и до днес. Работила съм като репортер в регионални вестници. Била съм част от екипа на национален ежедневник. В момента пиша в регионален сайт с новини от Черноморието. Преди 6 години от печат излезе първата ми книга с есета и проза в стих, озаглавена "Притча за момичето с къдриците". Сега работя над втората си книга. Пътешествията са моя страст. Непознатите места, запознанства с хора с различна националност и култура ме провокират за журналистически материали и прозаични текстове. Снимка: Ана Адамова

Отговор