11 признака, че си най-възрастният в компанията

най-възрастният
И една голяма наздравица за по-старото поколение.

Вече отдавна не съм на 20 – е вероятно най-неподходящата мисъл, която може да прелети през главата ти, ако ти предстои да излизаш именно с хора на тази възраст. И така да спечелиш първото място в неофициалната класация Най-възрастният в компанията.

Няма страшно – намигаш си в огледалото и след като си изровил най-младежката одежда, си готов за парти от ново измерение. С хора, които буквално могат да ти бъдат деца. И тъкмо когато успяваш да разкараш тази мисъл, която кръжи в главата ти като досадна муха, ще се намери някой, който уж на шега или без да иска да ти я размаже в лицето. Всъщност

бира
Снимка: Tony Hall

да си най-възрастният в команията

си за една вечер не е никак зле. Даваш си сметка докъде (не) си стигнал и се заразяваш с младежка безгрижност. Вдигаш десетина наздравици повече и запечатваш още един готин спомен в живота си.

Ето обаче и моите скромни наблюдения (от позицията на жена бодро крачеща към своите 40) по какво се разпознава, че си най-възрастният в бандата:

Започваш да чистиш масата, прибираш и миеш чашите, докато другите пушат, ровят си в телефоните, гримират се или си наливат ново питие.

Някъде към 2 часа сутринта връщаш поредния джин, който ти носи някой от приятелите ти и го молиш за чаша вода. Мда, барманите искат да повториш поръчката 3 пъти, за да са сигурни, че чутото не е грешка!

Единствено ти нямаш поне една татуировка със сюрреалистична картинка, етно мотив, емблемата на любимия си футболен отбор или името на гаджето/екстеншъни/изкуствени мигли/нови скъсани дънки. Или всичко накуп.

В състояние си да изпишеш десет изречения без (или с най-малко) правописни и пунктуационни грешки. Но не и да обърнеш 10 шота един след друг, без да се замислиш за последиците на сутринта.

Пускаш музика. 5 минути и една тоалетна по-късно друг вече я е сменил с “нещо по-весело”.

Жената в тоалетната се опитва да завърже приятелски разговор и да разпознае дали има роднински връзки в компанията. Всички са сестри/братя или братовчеди, а теб поглежда и с умилителна усмивка забива въпроса:

“А, Вие сигурно сте бащата/майката?”

Всички разказват истории за поредното зверско напиване/свалка-недоразумение, а твоята започва с постижение на детето – използвало за първи път гърне/спало непробудно цели 4 часа за една нощ, за малката ти победа над Топлофикация или за новата лихва на жилищния ти кредит! Не че нямаш и ти лудешки истории от близкото минало… Просто в настоящето рядко ти остава време да се сещаш за тях.

Ти си единственият, който за първи път чува последния музикален хит Despacito. Както и вицовете за него. Но за сметка на това си наясно с творбите на най-известните световни художници.

Отчиташ часовете, прекарани в дискотеката не с броя на питиетата, а със стъпките, които си навъртял на тракера си. Освен това си единственият, който вместо да се тюхка, че не може да се напие, се радва, че това няма да се случи.

Когато някой те попита за възрастта и кажеш годините си, всички си затискат устата с ръка. Дали от изненада, шок, възхита или… всичко накуп – не се знае.

Ти си единственият, който забелязва двойка целуващи се в продължение на 3 часа, чуди се как издържат толкова време залепени един за друг без глътка свеж въздух… и дали скоро няма да се наложи да се обаждате за линейка на Бърза помощ.

Вижте още… най-стилният китайски дядо

Отговор