Невероятна миниатюрна катедрала

0
миниатюрна катедрала
Изработката на миниатюрната катедрала отнема на Макеймис 600 часа.

Ако поговорката “Дяволът е в детайлите” е вярна, то тази миниатюрна готическа катедрала със сигурност е обиталище на Лукавия.

Умаленият модел на католическата църква е създаден от американския илюстратор и графичен дизайнер Раян Макеймис за около 600 часа.

миниатюрна катедрала
Детайлите да изработени от бяла пластмаса, боядисана на ръка.

Миниатюрната катедрала поразява с реализма и детайлите си

Макеймис, който е възпитаник на института Pratt използва изработени на ръка миниатюрни тухли, глина и дърво, за да наподоби максимално текстурата на оригиналните материали.

миниатюрна катедрала
Витражните прозорци са отпечатани върху прозрачно фолио.

След като приготви модела Макеймис прави силиконов калъп от него след което отлива всеки един детайл отново, този път от бяла пластмаса, която след това боядисва на ръка. Прозорците със стъклопис пък за изработени от прозрачно фолио, върху което е принтирана снимка наистински витражи.

Гранитният под е изработен на Photoshop и принтиран на архивна хартия, която е залепена за пода на катедралата, импрегнирана и обработена с шкурка няколко пъти.

миниатюрна катедрала
Интериорът на катедралата поразява с детайлите си.

Най-голямо продизвикателство за Макеймис е изработката на т.нар. апсида – частта, която “изпъква” извън основната сграда на катедралата. Покривът й е боядисан в ултрамарин и украсена със златни звезди и е вдъхновена от параклиса Скровени в Падуа, изрисуван от великия Джото.

миниатюрна катедрала
Покривът на апсидата е боядисан в ултрамарин и украсен със златни звезди.

“Синьото е било най-скъпият цвят в късното Средновековие. Боята е произвеждана от лапис лазули – полускъпоценен камък, внасян от Афганистан”, обяснява Макеймис.

В интериора на църквата има поредица детайли, като савонарола (ренесансов сгъваем стол) и миниатюрна рамкирана картина на Мадоната с младенеца.

Вижте още невероятни миниатюри на сайта The Daily Mini.

Отговор