Ето какво е да си космонавт

0
космонавт

Питали ли сте се какво е усещането да работиш в Космоса? И какво би ви се случило, ако сте сбъднали детската си мечта да станете космонавт? Отговор на тези въпроси биха ви дали няколко снимки, публикувани от space.com. Те показват как минава ежедневието на служителите на НАСА, които са сред малцината представители на човечеството, имали възможност да се разходят в Космоса.

Всъщност според официалната статистика до октомври 2007 г. ниска околоземна орбита са достигнали общо 463 човека – 413 мъже и 48 жени от 34 страни. Какво е усещането? Какви са гледките и как преминава ежедневието на хората, които прекарват месеци в открития Космос в името на науката и човешкия прогрес?

Вижте какво е да си космонавт на снимките по-долу. Приятно съпреживяване!

космонавтСнимка е направена с дигитална камера от Майкъл Финке от НАСА по време на четвъртата и последна мисия на Индевър STS-134 по подръжката на Международната космическа станция на 27 май 2011 г. Совалката се вижда вляво.

космонавт
Какво е да си космонавт?

Космонавтът Грег Чамитов по време на невероятна разходка в Космоса. Снимката е направена отново от Майкъл Финке, чието отражение се вижда във визьора на скафандър.

космонавтЕто как изглежда Международната космическа станция от нейната руска част – и в частност руската космическа капсула Юрий Гагарин.

какво е да си космонавтМарк Кели – командир на совалката Индевър и инженерът на станцията Рон Гаран се любуват на прекрасната гледка, която се разкрива към Земята.

какво е да си космонавтЮрий Гагарин продължава да лети в Космоса. Неговият образ краси руския космически кораб, който е кръстен на него по случай 50-тата годишнина от излитането на руския космонавт на 12 април 1961 г.

космонавтТази невероятна снимка е направена от астронавта на Индевър Грег Чамитов и показва как четири различни космически кораба са свързани заедно в орбита.

космонавтЯркото слънце, част от Международната космическа станция и хоризонта на Земята.

космонавтУпс! Надолу с главата! Това са краката на космонавта на НАСА Майкъл Финке.

космонавтАндрю Фойстел по време на третата космическа разходка през 25 май 2011 г.


Вижте още… Прощалното писмо на Юрий Гагарин


космонавтКрасота! Такава гледка, разбира се, няма как да видите дори от най-готиния офис в света!


Вижте още… Зашеметяващи фотографии на безбрежния Космос

Отговор