Глампинг: новата мода в почивките

0
глампинг
глампинг

Луксозни къмпинги никнат в планините! С радост установяваме, че глампинг модата завладява света и вероятно скоро ще се наложи и в България. Последните години заради мръсния въздух и консервантите в храните хората все повече се обръщат към природата. А

глампинг е именно това

То е завръщане към природата, но по отношение на почивката.

tent-1
Лукс сред природата.

Думата е комбинация от английските glamorous (бляскав) и camping (къмпинг). “Довиждане” на хотелите и олинклузива и “Здравей” на природата, само че без буболечки и спални чували!

Глампингът е комбинацията между природа и по-луксозна почивка. Ентусиасти са измислили невероятни места и начини за такива ваканции в планината и на морето.

Къщичките за почивка са невероятни

– семпли и в същото време с удобства. Нито трябва да си носите печки, нито тигани. Удобството сред гората и птичите песни вече е факт. Именно затова нашумелият най-вече в Англия глампинг става все по-модерен и покорява цяла Европа.

Местата за нощуване и отмора наподобяват палатки, бунгала и каравани. Но са доста по-големи и луксозни. В повечето случаи те са в ярки цветове и около тях има гурме ресторанти, СПА и екстри като вечеря под звездите или закуска на тревата.

Вместо змии и буболечки, почиващите в природата се наслаждават на свещи и романтика. Модерните къмпинги освен в Англия и Шотландия, никнат като гъби в Италия, Франция и Хърватска.

glam
Семпло, но приятно. Как да не мечтае човек за такава почивка?!

Трябва да признаем – всичко хубаво си има цена. А цените на подобна почивка започва от $50 и стигат до $1000 на вечер. Плюс разходите за билети до съответната държава.  Ами…

който може да си го позволи, да не се двоуми

А останалите, на които няма да ни е по джоба, остава надеждата, че глампингът скоро ще стане популярен и у нас, в България!


Вижте още… Товарни контейнери превърнати в бунгало-мечта


Дотогава – не ни остава друго, освен да обиколим виртуално няколко подобни прекрасни места за почивка сред природата. Изплакнете очи и помечтайте със снимките, които Lifebites.bg подбра в галерията по-долу!

СПОДЕЛИ
Предишна статияЗащо имаме лоши дни?
Следваща статияУилям Шекспир: Всяко безумие има своята логика
Антония Чорева
Обичам да пиша за всичко - мириса, вкуса, живота, радостта. Истинските ми творчески изяви дойдоха във вестник „Телеграф”, в който работих от създаването му. Обичам справедливостта. Емоционален човек съм – смея се и плача с хората, в щастието им и в нещастието им. Имам много приятели, обожавам ги. А най-любимите ми неща са семейството ми, виното, споделено с петте ми любими приятелки и музиката – песни и танци до зори. Искам да обиколя света и да напиша всичко, което видя!

Отговор