Дните до Коледа: Време за добрини

0
дните до Коледа - календар
Един различен коледен календар - всеки ден по едно добро.

Усещали ли сте, че има някаква странна магия в дните до Коледа? Във въздуха започва да ухае на канела, джинджифил и кардамон, светлинки се появяват по уличните дървета, все отнякъде зазвучава музика, звънчета и камбанки и забелязваш все по-често усмивките на хората около себе си. Дори самите звезди май светят по-ярко в тези зимни вечери.

Ето, че крачка по крачка, Коледата пристъпва и към нашия праг. Днес е първият ден от календара, в който започваме да отброяваме оставащите до празника дни. За много от нас те, ама изобщо, няма да стигнат за нищо. Защото предстои

да купим всички подаръци

– по списък, да обновим външния вид – нашия и този на дневната, в която ще съберем най-близките, да измесим и да опечем всички сладкиши, които сме запланували, да изчистим и измием къщата, да украсим празнично… Да овършеем за пореден път супермаркетите и онлайн сайтовете за пазаруване и още, и още…

коледна елха
Коледа е време за добри дела.
Снимка: Cleo Morgause on Foter.com / CC BY

И въпреки това, въпреки цялата тази суетня, която се кани да залее ежедневието ни в дните до Коледа, въпреки липсата на време, аз ще ви предложа нещо. Нещо мъничко. Не се притеснявайте, то няма да ви отнеме много, но пък може да дари много.

Знаете ли, работата ми дълго време като сценарист на предаването на BTV Предай нататък ме научи, че не е нужно да се опитваш да променяш целия свят. Това със сигурност е непосилно за един човек. Но пък е напълно възможно всеки един да промени нещо малко в себе си в деня си, за да го направи по-добър. И тогава наистина се случва магия. Дори още преди да е пристигнала Коледа.

Предлагам ви заедно да отброяваме

дните до Коледа с по едно малко Добро

всеки ден. Какво да бъде то – ще зависи само от вас. Но, разбира се, винаги е най-добре, когато започваме от децата.

Ето защо, искам да ви подаря нашия Коледен календар за добри дела, който правя втора поредна година за моя син. В него за всеки ден е отбелязано по едно мъничко добро, което моето дете ще прави. Ако искате, вие също може да го подарите на вашите деца.

Свалете го безплатно от ТОЗИ ЛИНК и го отпечатайте на обикновен принтер. Може, разбира се, да направете и съвсем различен, само ваш си календар! Ще видите, че отброяването на дните до Коледа ще се изпълни с магия. Всеки от нас може да бъде част от тази магия. Всеки. Не ми ли вярвате? Само започнете от днес… дайте пример и бъдете пример за вашите деца. Това е един от най-ценните подаръци, който те някой ден със сигурност ще оценят!


Вижте още… Таен дядо Коледа за деца в неравностойно положение

СПОДЕЛИ
Предишна статияМайк Динсел: Красива София от птичи поглед
Следваща статияВреме за разкази: Елин Пелин – На браздата
Влади Фиданова
Здравейте, аз съм Влади. Винаги съм се представяла с краткото си име, защото Владислава звучи направо шокиращо с целите си 10 букви. Някои от вас може и да са срещали името ми във финалните надписи на телевизионни предавания, за които дълго време съм работила като сценарист, а за други това, че пиша да е абсолютно ненужна информация. Факт е, обаче, че думичките винаги са били моето тайно лекарство, с което лекувам душата си, или оправям настроението си за седмици напред. Харесвам джвъджки. Мразя джинджифил. Била съм в Джумаята.. и в Горната и Долната. Искам да отида в Джаксънвил. И понякога вярвам, че познавам джуджето Хаяско. Животът ми е шарена плетеница от много и от малко – много любов, много неочаквани срещи, още по-неочаквани раздели и едно малко, съвършено човече, на което съм горда майка. По интересно стечение на обстоятелствата, бащата пък е исландски бивш стриптизьор. Казах ли ви – животът наистина може да бъде адски забавен. И в същината си, той винаги, винаги е сладък. До последната хапка.

Отговор