Няма как да имаш позитивен живот и негативно съзнание

18 цитата за позитивното мислене, с които да заредите деня си

Снимка: JD Hancock via Foter.com / CC BY

Да имаш позитивно отношение към живота е най-ценният подарък, който можеш да дадеш на себе си и на хората около теб.

В наши дни може да се каже, че сме привилегировани спрямо хората преди 30-40 гогини, тъй като Интернет ни осигурява неограничен достъп до всякакъв тип информация. Така ние разбираме за много неща от различни места и култури и ставаме все по-отворени и разбиращи към останалия свят. Напоследък доста се говори за положителното мислене. Само че то не е свързано с идеята да се преструваш за това как приемаш нещата или да се хилиш като тиква, а е плод на дълбока вътрешна философия и хармония, каквато, за щастие, все повече от нас търсят и намират.

Днес в Lifebites.bg ви предлагаме 18 мисли на известни личности, свързани с позитивното мислене и отношение към живота.

A flock of nineteen Canada Geese, Branta canadensis, composited against a psychedelic colored background sky.
Човек може да забележи красота навсякъде около себе си. Стига да иска

Дръж главата си обърната към слънцето и няма да видиш сянка.

Хелън Келър, писател


Работи здраво за това, което искаш, защото то няма да дойде при теб без борба. Трябва да си силен и смел, и да знаеш, че можеш да постигнеш всяко нещо, което си наумиш. Ако някой те унижава или критикува, просто продължавай да вярваш в себе си и превърни критиката в нещо позитивно.

Лия ЛаБел, певица


Позитивното нещо е по-голямо от негативното нищо.

Елбърт Хъбард, писател


Дълбоко вярвам, че всичко, което правим и всички, които срещаме в живота ни са „спуснати“ с някаква цел. Няма нищо случайно: ние всички можем да сме учители, ако обръщаме внимание на уроците, които получаваме, ако се доверим на нашите позитивни инстинкти и ако не се страхуваме да поемаме рискове и не просто чакаме някакво чудо да дойде и само да почука на вратата ни.

Мария Гибс, актриса


Поправките дават много, окуражаването дава повече.

Гьоте, писател, философ


За да успееш трябва да намериш нещо, за което да се държиш, нещо, което да те мотивира и нещо, което те вдъхновява.

Тони Дорсет, спортист


Снимка: lphr via Foter.com / CC BY
Снимка: lphr via Foter.com / CC BY

Независимо през какво преминаваш, има светлина в края на тунела и може да изглежда трудно да я достигнеш, но можеш да го направиш, така че просто продължавай да се бориш и ще откриеш положителната страна на нещата.

Деми Ловато, певица, актриса


Предложих ли мир днес? Донесох ли усмивка на нечие лице? Казах ли думи, които лекуват? Надвих ли своя гняв и негодувание? Простих ли? Обичах ли? Това са истинските въпроси. Трябва да вярвам, че малкото любов, която съм дал днес ще донесе много плодове, на този свят и този живот.

Хенри Ноуън, свещеник, теолог


Мисля, че много пъти не обръщаме достатъчно внимание на хората с положително отношение, защото ги мислим за наивни, глупави или необразовани.

Ейми Адамс, актриса, певица


Ако имаш положително отношение и постоянно се стараеш да даваш най-доброто от себе си, вероятно ще превъзмогнеш настоящите си проблеми и ще откриеш, че си подготвен за по-големи изпитания.

Пат Райли, баскетболист, треньор


Трябва да се наслаждаваш на живота. Винаги бъди обграден от хора, които харесваш. Хора, с които ти е приятно да разговаряш. Има толкова много позитивни неща, за които да разсъждава човек.

София Лорен, актриса


Няма как да имаш позитивен живот и негативно съзнание.

Джойс Майер, писател, лектор


Позитивното мислене е нещо повече от лозунг. То променя начина, по който се държим. И аз дълбоко вярвам, че когато съм позитивен, това не само ме прави по-добър, но прави по-добри и хората, които ме заобикалят.

Харви Маккей, бизнесмен, писател


Най-важното нещо е да се опитваш и да вдъхновяваш хората около теб, така че те да бъдат още по-добри в това, което искат да постигнат.

Коби Брайънт, баскетболист


Често хората гледат от негативната страна на нещата – какво не могат да направят. Аз винаги гледам от позитивната – какво мога да направя.

Чък Норис, актьор


Снимка: JONE VASAITIS via Foter.com / CC BY-NC
Снимка: JONE VASAITIS via Foter.com / CC BY-NC

Песимизмът ражда слабост, оптимизмът – сила.

Уилям Джеймс, психолог, философ


Щом замениш негативните мисли с позитивни, ще започнеш да получаваш положителни резултати.

Уили Нелсън, певец и актьор


Не позволявай на хората да не те уважават. Майка ми казва: „Не отваряй вратата на Дявола“. Обградете се с позитивни хора.

Куба Гудинг Джуниър, актьор

 

 

 

Отговор