Богомил Йорданов подава ръка на отец Иван

Балканският шампион по културизъм организира благотворителен семинар в подкрепа на дома за сираци в Нови хан

0
Богомил Йорданов
Богомил Йорданов организира семинар в подкрепа на децата в дома на отец Иван.

Колко причини може да намери човек, за да подаде ръка на деца в беда? Зададохме този въпрос на балканския шампион по културизъм Богомил Йорданов, който организира благотворителен семинар в подкрепа на дома за сираци на отец Иван в село Нови Хан. Събитието ще се проведе на 14 май от 11 ч. в читалище Виделина в Панчарево, а събраните средства ще бъдат преведени на дома Св. Николай.

Богомил Йорданов
Богомил Йорданов

Кой е Богомил Йорданов?

Спортните фенове веднага ще ви отговорят – балкански и републикански шампион по културизъм, вицерепубликански шампион по вдигане от лег, многократен медалист от различни турнири. Но освен шампион, той е човек с романтично сърце. Поет, автор на статии за фитнеса, здравословното хранене и мотивацията, лектор за теми в областта на спорта във фитнес зали и училища. Богомил е и един от онези млади българи с големи сърца, които намират щастието в споделянето и даването.

“Бях в Нови Хан и видях много възпитани и умни деца, които можеха да четат и пишат, и заслужават някаква подкрепа в живота! Те не са виновни, че са изоставени. Нито отговарят за прегрешенията на своите родители, ако те са вършили нещо лошо! Те са просто малки деца, които няма къде другаде да отидат…”, казва балканският шампион по културизъм.

Богомил поема всички разходи по

организирането на семинара

не само, за да събере средства в подкрепа на отец Иван. “Искам да дам най-доброто от себе си, да предам най-големите уроци, които съм научил през живота си. Уроци, които са полезни за всеки човек, независимо от това с какво се занимава. Ще поговоря също за хранене и тренировки, за да бъда полезен и на онези, които спортуват”, обяснява културистът със сърце на поет.

Неговата вдъхновяваща история Lifebites.bg ви разказа преди време. Богомил успява да стане балкански шампион само 2 г. след като претърпява тежка автомобилна катастрофа, изправяйки се от инвалидна количка. Бил е в позицията на човек, който няма нищо и който трябва да се доказва във всяка минута от живота си. Затова без да се замисля изрежда своите причини да протегне ръка на децата от дома на отец Иван при храма Св. Троица и да потърси повече съмишленици в това добро дело:

“Искам да помогна поне малко със средствата, които ще се съберат. Това, разбира се, зависи от хората, които ще дойдат. Ще платя наема на залата за деня на събитието и ще се постарая да споделя колкото мога повече неща, които съм научил.”

“Ще бъда полезен на хората, които решат да дойдат. Ще се постарая колкото и пари да преценят да оставят за дома за сираци, да получат повече в замяна. Защото в живота рядко има кой да ти помогне да откриеш себе си или да ти вдъхне вяра. Аз ще се опитам да направя точно това, споделяйки наистина

Богомил Йорданов
Шампионът ще сподели най-важните уроци, които е научил в трудния си живот.

най-важните неща

които съм видял и научил до днес.

Самият аз ще получа удовлетворение, ще се чувствам полезен поне малко и ще знам, че животът ми досега е имал поне малко смисъл. Хората често мислят, че едната страна в подобни отношения губи нещо, а другата – печели. Но аз вярвам, че 1+1 невинаги прави 2 или пък, както някои мислят – 1. Аз вярвам, че понякога 1+1 прави 3, 4, дори 10 или повече – когато всички страни са печеливши, както се надявам да бъде сега.”

А ние вярваме в Богомил. И в това, че в страната ни има още много млади българи като него. Ако решите да откриете нова мотивация и нова гледна точка за живота или просто искате да помогнете да децата в дома на отец Иван, посетете това страхотно събитие. Повече информация може да откриете на неговата страница във Фейсбук.


Вижте още… коя е Михаела Стойкова и какво е да си учител в Уганда 

Отговор