Отвъд диетите: 5 неща, които не бива да ядем

Отвъд диетите
Отвъд диетите е режим, който не брои калориите, а подбира храните.
Изабел Де Лос Риос
Авторката на Отвъд диетите Изабел Де Лос Риос.

Отвъд диетите (Beyond Diet) е хранителен режим, който твърди, че за да отслабнем трайно, вече не е нужно да броим калориите, които приемаме.

Единственото, което има значение, е да подбираме правилно храните, които ядем. Това твърди авторката на режима Изабел Де Лос Риос. Самата тя признава, че е била на мястото на хората, които отчаяно се опитват да свалят килограми. Това е

причината да сподели личния си опит

с тях. Вижте накратко какво представлява режима и какво ни съветва Изабел, за да се отървем от излишните килограми.

Отвъд диетите
Изабел преди и след въвеждането на собствения си хранителен режим.

Според Отвъд диетитенай-важното е да изключим от менюто си завинаги 5 изкуствено създадени продукта:

Изкуствените подсладители

Соевото мляко

Маргарина

Портокаловия сок (и останалите пакетирани сокове с дълъг срок на годност)

Пълнозърнестия хляб (и изобщо пакетирания хляб)

Въпреки, че това са продукти, които често се препоръчват именно при диети за намаляване на теглото, истината е, че те действат по точно обратния начин на тялото ни, тъй като са изкуствено създадени.


Още по темата: Безглутенова диета – мода или здравословно отслабване


Химичните съединения, които виждаме изписани с дребен, почти невъзможен за разчитане шрифт по опаковките, не могат да бъдат преработени от храносмилателната ни система. Причината е, че тя не разпознава тези вещества като храна и

не знае какво да прави с тях

Ето защо те се натрупват под формата на мазнини в целия ни организъм.

Отвъд диетите
Със салатата организмът ни знае как да се справи.

Идеята е да започнем да се храним само с естествени продукти. Пакетираните храни няма как да се включат в тази графа, независимо от примамливите етикети, на които пише “100% натурално”, “био продукт” или “естествено 100%”.

Сами се досещате, че без подобрители, бои, оцветители и различни химически вещества няма как плодовият сок, например, да издържа месеци наред без да се развали.

Това важи за всички пакетирани продукти в магазина

Отвъд диетите
Няма значение количеството, а качеството, според Отвъд диетите.

Отвъд диетите твърди, че не е важно дори количеството, което изяждаме, ако качеството на храната е каквото трябва да бъде. А именно – само и единствено напълно естествени храни.

5-те продукта, които трябва да спрем да употребяваме според режима, се забраняват само във формата, в която са изкуствено създадени и опаковани. Трябва да имаме предвид, че спокойно можем да си похапваме техните натурални форми, като мед, соя, масло, прясно изцеден портокалов сок, домашно изпечен хляб.

Ако искате да научите още подробности за диетата на Изабел Де Лос Риос, посетете официалния сайт на Отвъд диетите – Beyond Diet.

Вижте още… 6 здравословни храни, които могат… да навредят на здравето ви

Отговор