5 вечни класики при караваните

0
camper
Te превръщат лятото в нещо повече от планове за някой претъпкан градски плаж. Снимка: Happier Camper

Мечтаете ли вече за летни ваканции и чертаете ли бягството си към тях? Ние също! И докато го правим, се вдъхновяваме от някои класически пътешественици при караваните. Те отмятат километрите на четири, че и повече колела (така и не успяхме да преброим колко прави сборът на гумите в различните вариации!). Носят се на винтидж вълна. И превръщат лятото в нещо повече от планове за някой претъпкан градски плаж. Ето какво завъртя главите ни към дестинация свобода…

Хибридът Опера

По проект на белгийския архитект Аксел Ентховен, тази кръстоска между каравана, палатка и ремарке, е вдъхновена от световноизвестната опера в австралийския град Сидни. Opera се разпъва само за 5 минути и се трансформира в просторно помещение с размери 7х3 и височина 3,5 метра. Сред удобствата ѝ са две легла с електрически механизъм, керамична тоалетна, топла и студена вода, хладилник, LED осветление, барбекю, винен шкаф, климатик, еспресо машина и дори малка веранда.

Американската класика Еърстрийм

Пътническата класика от 1954 г. – Airstream, кръстена на също толкова легендарния американски кораб Flying Cloud, е с футуристичен дизайн, изпреварил времето си. Алуминиевата каравана може да накара дори Майката природа да спре и да се полюбува малко, отразявайки се в огледалните стени на този шедьовър.

Вижте как интериорният и мебелен дизайнер Кристофър Дийн преобразява Еърстрийм, а финалният резултат е едни друг невероятен модел – Бамби 16.

Щастливият кемпер

Идеалната партия за Мини-то! Вдъхновено от английската дума за „по-щастлив“, името на Happier Camper е оправдано с всеки детайл от носталгичния ретро дизайн, носещ усещане за класика и щастие. Интериорът е на модули, между които можете да избирате, в зависимост от ситуацията. Сред допълнителните опции са душът, докинг станцията за iPad или таблет, соларните панели и олекотеният климатик. Не се заблуждавайте от мини размера – вътре могат да спят пет души!

По вода със Сийлендър

Нещо като каравана-лодка, Sealander поражда дилемата „По вода или по асфалт?“, защото ви позволява и двете! Интериорът включва всичко необходимо, дори кът за готвене и миене, хладилник, отопление и седящи места, които лесно се превръщат в легло. Създаден е в Германия и всяка каравана от линията е уникална по рода си по отношение на цветове и използвани материали.

Легендарният ван на VW

Нямаше как да минем без него! Много коли са със статут „класика“, извоюван през годините, но едва няколко се открояват като иконични: Ягуар Е-Type, Астън Мартин DB5 и Миникупър например. Над всички тях класираме този колосален кемперван. Продължаваме да го виждаме във всякакви версии, като особено любими са ни изрисуваните.


Още по темата… Пет невероятни “къщи на колела” под наем

СПОДЕЛИ
Предишна статияГосподи, благодаря ти, че нямам мъж!
Следваща статияЯна Узунова и уникалният фотоархив на Тодор Славчев
Агент 3.14
Извинете, че не мога да ви се представя с истинското си име, но рискувам да обрека на провал любимото ми занимание – наблюдаването под прикритие с цел описването без цензура. За себе си ще кажа само, че в работата си минах през всички клишета: от стажанта, който виси с часове пред вратата на главния редактор, през сервитьорчето в щатски ресторант или фрийлансъра в сивата икономика, до престижните издания и позиции. Много по-ценен обаче ми е опитът, натрупан по заведенията, улиците, мотрисите на градския транспорт, wi-fi спотовете в парка, чуждите квартири, родните плажове, второкласните пътища, селските и онлайн мегданите. Там откривам живота, идеите и типажите, за които искам да ви разкажа. Кой знае, сред тях може да сте и вие!

Отговор