Осъденият доживот Стефан Петков: Удуших пазач, разкайвам се!

Историята, която ще прочетете по-долу, е част от уникалната рубрика, публикувана всяка събота във вестник “България Днес”: “Най-страшните български убийци”.

В нея тандемът Борислав Радославов и Борислав Трошев се среща с едни от най-бруталните и хладнокръвни килъри в държавата ни. Lifebites.bg ще публикува част от материалите, които колегите ни предоставят (целите текстове може да намерите на сайта на изданието.)

Днес на вашето внимание ексклузивно и за първи път пред медиите проговаря съкилийникът на сочения за най-хладнокръвен сериен убиец у нас Недялко Димитров-Момата.

Стефан Петков излежава доживотна присъда за убийството на 64-годишен пазач.

BMT_2691
“На Брейвик му дадоха 21 години за 77 човека избити, включително деца, и за 150 ранени. Няма доживотна присъда. А на мен ми я дават за един пазач, дето никому не е нужен, живее като куче във фургон, а жена му го е изоставила. И после ще идва в съда да ми казва, че съм бил боклук и лош човек. Това нормално ли е? Ако жена му не го беше оставила да живее във фургона, това нямаше да се случи и нямаше да съм в затвора. За всичко са виновни близките на убития, че не са се грижели за него навреме.”

Разтърсващите думи излизат от устата на 35-годишния убиец Стефан Петков.

С тази брутална равносметка той ни посреща в затвора в Стара Загора. Излежава доживотна присъда за убийство по особено жесток начин на 64-годишния пазач Димитър Димитров.
Охранителят пазел недостроения универсален магазин в Бургас. През лятото на 2001 г. Петков в съучастие с едва 15-годишния Милен Райков и 22-годишният Димитър Колев го пребили, запалили и удушили с кабел край строежа.
Говорейки за първи път пред журналисти, Петков твърди, че горчиво съжалява. Иска да върне времето назад, но не може.

BMT_2694
“Разкайвам се за постъпките си. Много съжалявам. Ако има някакъв шанс, давам мило и драго да докажа, че съм разбрал какво е да загубиш човек, колко е тежко. Младостта отминава, близките навън остаряват. Влязох на 21, сега съм на 35 години”, изповядва пред “България Днес” слабият и висок килър.
Първото впечатление за него е на хитрец, който умее да се приспособява и знае какво да каже, така че да му бъде изгодно. Думи, които не могат по никакъв начин да сгреят близките на убитите.

Какво мисли за тях, как и къде е израснал Стефан четете в сайта на вестник “България днес”.

Още по темата:

Приключенията на най-ловкия български крадец

Убиецът на варненската студентка Женя стана набожен в затвора

Най-жестокият български килър иска да емигрира

 

СПОДЕЛИ
Предишна статия18 абсурдни цитата от Самюъл Бекет
Следваща статияЗащо да спреш да си губиш времето
Борислав Радославов, Борислав Трошев
Борислав Радославов е журналист с 10-годишен опит основно в съдебно-криминалната журналистика. От първите месеци в университета тръгва по стъпките в разследващия жанр. Започва като репортер в изданието "Параграф 22". След това е репортер в предаването "На чисто" по Нова Телевизия, където през 2008 г. получава голямата награда "Вероника Герин" от ирландското посолство за "Системно и с активна гражданска позиция отразяване на проблемите с разпространението и употребата на наркотици в България, в защита на подрастващото поколение и в помощ на страдащите семейства". След това е редактор на първия български съдебен сериал с истински криминални истории от родното правосъдие "Доказване на противното" също по Нова Телевизия, където получава специална награда в категория "Реформа в съдебната система" на медийния фестивал "Българската Европа" през 2010 г. Следват новинарският сайт Livenews.bg и вестник "България Днес", в епицентъра, на които също са социалните и съдебно-криминални събития. Борислав Трошев е български фотожурналист, който стартира професионалната си кариера през 2008 г. в най-големия по това време седмичник в България - вестник "168 часа", а от 2010 г. насам е стаф фотограф в един от най-тиражираните ежедневници - вестник "България Днес". В работата си през годините отразява множество значими политически, социални и спортни събития в страната и чужбина. Неговата работа е оценявана и публикувана от редица местни печатни и онлайн издания, както и от някои чуждестранни агенции. През последната година насочва професионалното си развитие предимно към документалната фотография и създаването на дългосрочни проекти от социален и спортен характер. През 2015 г. е удостоен с номинация за най-добра снимка на годината в раздел "Репортаж" на престижния конкурс "Canon България".

Отговор