Защо да спреш да си губиш времето

0

Ако искаш да видиш нещо свършено, ако си мотивиран от големи мечти и планове, ако не искаш просто да се возиш на лодката на живота си, но да я управляваш, тогава трябва да внимаваш как прекарваш времето си.

Защото губенето на време не е опция за теб.

Моето малко признание: пиша този текст, защото съм загубил безкрайни часове, които никога няма да мога да си върна.

Всеки ден имаш 86 400 секунди. И познай какво? Ти си единственият, който решава какво да направи с тези секунди. Дали ще ги използваш или ще ги пропилееш, за всичко има последствия. Никой не знае каква битка водиш или какъв път си поел, но това е твоят живот, никой не контролира ума ти, сърцето и поради това и действията ти. Никой освен теб самият. Не живееш в затвор и независимо какви са обстоятелствата, в които си подаднал, знай, че може да ги промениш, само докато вярваш в това.

Ако се чувстваш като жертва, ще се държиш като такава и никога няма да се измъкнеш от собствената си клетка, от клетката на страха.

И тези 86 400 секунди, те изчезват толкова бързо. Колкото по-стар ставаш, толкова по-бързо минава времето, което е адски нечесто, ако питаш мен (знам, че никой не ме пита, но просто си го казвам), защото поради зрелостта и мъдростта, която сме придобили, започваме да вършим по-важни неща… А когато сме млади времето върви толкова бавно, нали? И в двата случаи, времето си минава и остаравяш, независимо дали ти харесва или не.

„Нарича се средна възраст, братче, и тя настъпва за всички ни” – казва по-големият брат на Шерлок от едноименния сериал.

И така, преди да позволиш на часовете и дните ти да се изпарят за глупости и дребни неща, събуди се и осъзнай каква е целта в живота ти. Няма да имаш втори шанс. Това е!

Провери сам за себе си с абсолютна сигурност, че тези дни, часове и минути са инвестирани в нещо, от което наистина имаш нужда и което желаеш от сърце. Дори и да си предал на някого или нещо друго дистанционното от живота си, все още имаш време да си го върнеш.

Най-лошата клетка от всички е тази, в която се вкарваш сам и от личен опит ще кажа: Не го прави! Не се стряскай и суети, просто реши какво се случва. И запази този курс.

 

Отговор