Дивия – вдъхновяващата история на Филип Рибиер

0
Филип Рибиер

Филип Рибиер е професионален катерач с изключително интересна и вдъхновяваща история, която може да ни накара да се замислим сериозно следващия път, когато решим да се оплакваме от живота си.

Филип е роден през 1977 г. на остров Мартиника. Той се ражда със синдрома на Рубинщайн-Тайби – рядко дисморфично нарушение, характеризиращо се с умствено изоставане, широки палци на ръце и крака, специфични лицево-черепни аномалии и изоставане в растежа. Недъгът на Филип е причината родителите му да го изоставят в болница, където той прекарва първите четири години от живота си. Когато е на 4 години, Филип е осиновен от френско семейство. През 1994 г., когато е на 17 години, открива страстта си към катереното.

news-philippe-ribiere-4
Филип Рибиер открива страстта си към каренето през 1994 г., когато е на 17 години.

“Случи се инцидентно. Бях добър колоездач и когато исках да се регистрирам в клуба в града, в който живеех, един от хората там ме погледна и каза, че това не може да стане, защото съм недъгав”, спомня си Филип. Самият той често споделя, че недъгът, с който е роден всъщност е най-голямото предимство в живота му, който е отдаден на една-единствена цел – скалното катерене.

През септември миналата година във Враца се състоя Световният алпийски събор “Petzl Roc Trip 2014”, на който се събраха повече от 350 катерачи от 50 страни. Градът е избран за базов лагер заради популярните и изключително трудни маршрути за катерене и алпинизъм по отвесните скали край прохода Вратцата. Сред катерачите пристигнали за събитието беше и самият Филип Рибиер, но единствено специализираните медии у нас отразиха гостуването му.

WILD ONE_Poster680x980_curves
Филип Рибиер е герой на документалния филм Wild One.

 

Невероятната история на Филип Рибиер е разказана в документалния филм Wild One на словенския режисьор Юре Брешелник. Освен, че разказва за израстването на Филип като професионален катерач, филмът също така го следва докато той се опитва да открие родната си майка в Мартиника.

Филип Рибиер също така е герой на поредица от три видеа, заснети от сайта за екстремни спортове Epic TV.

Научете повече за документалния филм Wild One на официалния сайт на продукцията.

 

Отговор