Вземи книга – стани съиздател

0

Едно нетрадиционно и изключително интересно събитие ще изненада приятно почитателите на поезията в Бургас утре вечер!

В него е забъркан и нашият автор Десислава Георгиева. Всъщност много по-удачно е да напишем – забърква го самата Деси. Събитието се казва “Вземи книга – стани съиздател”.

IMG_8184 1Снимка: Ана Адамова

То ще е необичаен начин младата поетеса и дългогодишна журналистка да въвлече приятели и почитатели на литературата в издаването на втора си книга.

Деси издаде първата си книга – сборника с романтичен привкус “Притча за момичето с къдриците” в края на ноември 2009 г. и днес е готова да срещне читателите си с новите моменти, чувства и трепети, повечето, от които е уловила и материализирала в кратки текстове в красивия и космополитен Истанбул.

desi

“Книгата е като рожба, но понякога трябват повече от девет месеца, за да бъде завършена и да излезе от печат. Най-важното – съдържанието е факт! Различното този път ще бъде двуезичното издание. Втората ми книга ще бъде отпечатана на два езика – на български и на турски”, разкрива пред Lifebites.bg Деси и издава една тайна.

Книгата й ще заживее своя живот още преди да влезе в печатницата. И за това може да помогнете всеки от нас! Или поне тези, които са в Бургас утре – на 17-ти юни 2015 г. и могат да отделят малко време за това специално преживяване.

Часът е 17.30 часа, а мястото – ул. “Алеко Богороди” №21, пред библиотеката.  Освен поезия в събитието ще бъде замесена и музика – в изпълнение на филхармония. А всеки, който стане част от него ще получи късметче – цветно листче със строфа от миниатюрите от бъдещата книга.

В нея ще има и четири фотографии от Истанбул, който е провокирал миниатюрите ми. Снимките са на турски автор, а две трети от текстовете са писани в този уникален мегаполис.

Ще спрем дотук с подробностите, да са не разваляме изненадите, които предстоят!

1473911_10204279065873031_628659990_n

Желаем ти успех, Деси! Продължавай да докосваш душите ни с изящните думи, които намираш и красивите чувства, които носят те!

Ето и една от миниатюрите, които ще бъдат публикувани в новата двуезична книга на Десислава Георгиева:

Миг

Водата усети полета

на сълзата,

отронена

от сърцето на влюбен,

забравил името й

на дъното на Босфора. 

Отговор