Покажи на приятел – помогни на “Златната ябълка”

След 3 години работа и битка за финансиране, екипът на първото родно анимационно фентъзи ще представи трейлъра на "Златната ябълка". Дали ще има интерес към него и ще успее ли проектът да види бял свят - зависи от нас, българските зрители

Когато трябва да се бориш, за да създадеш нещо, и нещата се случват по трудния начин – всяка малка победа е много сладка!

Първото българско анимационно фентъзи „Златната ябълка“, за което преди време ви разказахме, съвсем скоро ще представи трейлъра на първия си епизод пред света.

Ужасно щастливи сме, защото това е кулминацията на 3 години работа, разработки, сформиране на екип и битка да го реализираме въпреки липсата на финансиране“ – сподели продуцентът и главен координатор на проекта Елена Рапонджиева, специално за читателите на LifeBites.bg.

TGA_All_characters

Трейлърът ще излезе съвсем скоро – на 16-ти ноември. Всеки, който е любопитен да го види, може да го направи тук – http://1m.goldenappleseries.com/.

Целта е в рамките на 10 дни видеото да достигне до максимален брой хора в България и в чужбина. Всеки от нас може да помогне като посети посочения по-горе адрес или се включи в кампанията на „Златната ябълка“, която е под надслов “Покажи на приятел в чужбина”.

Искаме да достигнем до българите и у дома, и навън, а чрез тях и до чужденците. Успоредно с това пускаме и crowdfunding кампания в Kickstarter, чрез която ще се опитаме да финансираме следващата стъпка от продукцията (пилотният епизод) и чрез която допълнително ще достигнем до аудитория извън България“ – обяснява Елена.

TGA_Concept2

Идеята е да се докаже, че към проекта за създаването на анимационен сериал, базиран върху българския фолклор и митология има интерес, както в нашата страна, така и по света. Това би предоставило възможност на екипа на „Златната ябълка“ да се обърнат към международни продуцентски и дистрибуторски компании с един напълно оригинален и разработен продукт, но и вече с доказан интерес. Така те се надяват да намерят финансиране, за да създадат и целия първи сезон.

„Стигнахме пределната точка, където без финансова подкрепа не можем да продължим работа по “Златната ябълка”, така че на практика – дали сериалът ще просъществува до голяма степен зависи от успеха на трейлъра“ – казва продуцентката.

Анимацията има за цел да представи българската митология по лек и достъпен, модерен начин пред публиката в България и в чужбина. Няма нашенец, на когото да не му се иска освен лошите неща, които чужденците знаят за страната ни, да можем по някакъв начин да им покажем и добрите. Българският фолклор и митология са това, което ни отличава от всички останали народи и изгражда нашата уникална идентичност. Затова призовавам всеки българин, който желае, да помогне на този проект с каквото може и се надявам скоро да гледаме първите епизоди на анимационното фентъзи „Златната ябълка“!

djadja_05

Повече за сериала и екипа му можете да прочетете в Първото българско фолклорно фентъзи , Димитър Петров: Върнах се в България и се захванах със “Златната ябълка” , Момчил Степанов. Вижте кой говори , Вижте магичния свят на първото анимационно фолклорно фентъзи “Златната ябълка” или посетете официалния сайт  на анимационното фентъзи.

Отговор