Вижте тестовото видео на “Златната ябълка” – първото българско фолклорно фентъзи

1

Първото тестово видео на “Златната ябълка” вече може да се гледа в youtube. 

Както Lifebites.bg писа, това е първият анимационен фентъзи сериал, базиран върху българската митология и фолклор. (Прочетете повече тук.)

Героите, архитектурата и изобщо цялостната визия на картините е заимствана от стилове и традиционни елементи от нашия фолклор.

Създател на сериала е Димитър Петровбългарски аниматор, който е работил за Cartoon Network Studios Europe и няколко други известни анимационни компании. Първоначалната идея на автора e да представи България на останалия свят и то в положителните й аспекти. Затова сериалът се разработва едновременно на български и на английски език.

За работата върху новото българско фентъзи Димитър Петров е поканил голям международен екип от специалисти, сред които хора от екипа на Walt Disney.

Продуцент на проекта е Елена Рапонджиева, а главен консултант – доц. д-р Вихра Баева (член на Института за етнология и фолклористика към БАН).

Екипът на “Златната ябълка” работи упорито по вдъхновяващия проект, а за реализирането му може да спомогне всеки от нас като направи дарение на официалната страница на сериала. (Всеки може да следи за какво са делегирани дарените суми и какво престои да бъде направено!)

В момента екипът финализира пред-продукцията на анимацията и работи върху първия си официален трейлър.

Стискаме им палци да се получи точно така, както са си наумили и скоро да гледаме нещо свежо, различно и ново!

 

 

1 КОМЕНТАР

  1. Доста е дразнещо как водещата постоянно споменава Хари Потър и сравнява героите на Българския сериал с персонажи от книгите с Хари Потър …

Отговор