Йоана Йотова и нейната различна дигитална агенция

Йоанна Петрова
Йоана Йотова- една успешна бизнес дама.

Решихме днес да ви срещнем с една прекрасна и много интересна млада дама – Йоана Йотова. Тя не само умело ръководи и непрестанно развива своята IT дигитална агенция – Leadflow, но и се грижи отдадено за своите две деца, съпруг и цялото си семейство. Попитахме я как успява да съчетава тези две дейности и какво по-точно означава IT дигитална агенция. Както и с какво се отличава Leadflow сред океана от дигитални агенции, който буквално ни залива в последните години.

Коя е Йоана Йотова?

Йоана се ражда и израства в София. Ваканциите и почивните дни обаче най-често прекарва при баба си и дядо си в семейната вила в с. Ребърково край Мездра.

„Произхождам от съвсем обикновено, бих казала, класическо семейство. Имам брат и сестра. С мъжа ми сме заедно от 13 години и имаме две деца. Всички в семейството сме много близки и сплотени. А родителите ми са винаги насреща, когато имам нужда от помощ.“

Още от малка е жадна за знания и търси неутъпкани пътеки, по които да върви и проправя път. Тези пътеки я отвеждат до лабораториите на Софийския университет, където Йоана Йотова учи и през 2016-а завършва магистратура Дисперсни системи в химичните технологии при проф. Николай Денков в катедрата по инженерна химия. Но работата, която ѝ се предлага в тази област, някак си не я удовлетворява. Не я пали. Не ѝ предлага достатъчно развитие, за каквото младата химичка мечтае.

Йоана Йотова
Йоана Йотова е колкото успешна в бизнеса си, толкова и отдадена на семейството и двете си деца.

Тя решава да продължи да трупа нови знания, и то в съвсем различна посока от досегашната. Това, което грабва интереса ѝ, са IT технологиите, техните неограничени  възможности и развитие. Йоана преминава през редица обучения и към момента вече е на

ниво Senior, което я окачествява като опитен специалист

Натрупва знания и в областта на маркетинга и рекламата, което донякъде открива пътя на бъдещата ѝ професионална реализация.

Преди 5 години Йоана става майка за първи път. Малкият Петър ѝ показва една съвсем нова и различна Вселена – тази на майчинството. Благодарение на това тя развива още повече личностните си качества, характера, волята, издръжливостта, аналитичността и редом с тях чувствата и емоциите, които е способен да изпитва само един родител към своето дете. За Йоана Йотова обаче да е просто майка и всеотдайна домакиня изглежда твърде недостатъчно. В нея продължава да кипи стремежът към новото, непознатото, това, което те кара да се развиваш все повече и повече с всеки изминал и всеки следващ ден.

С натрупаните през годините опит и знания, Йоана вече знае с какво точно иска да се занимава. Готова е да поеме рисковете и негативите от това да създаде свой собствен бизнес. Да вложи в него ума, познанието, което има, душата и сърцето си. Така в началото на 2021 г.

тя създава своята IT дигитална агенция – Leadflow

Може би някои от вас ще се зачудят защо е сложено това IT отпред и какво е неговото значение в случая. А то никак не е маловажно. В съвременния свят няма как да не сте попадали на редица дигитални агенции. Но тази на Йоана е различна. Освен, че се грижат за маркетинговото позициониране на своите клиенти и развитието на техния личен бизнес – Leadflow разработва и въвежда в експлоатация специални и уникални за всеки клиент

Йоана Йотова
В свободното си време Йоана обича да спортува и да пътува със семейството си.

софтуерни платформи и решения

Именно това прави тази дигитална агенция различна от болшинството такива. И имено заради това пред името ѝ гордо стоят инициалите IT.

Но да се върнем на нейната вдъхновяваща създателка и собственик Йоана Йотова. След като агенцията набира скорост и започва да се налага в дигиталното пространство, Йоана поема поредното предизвикателство, този път в личния си път. Само преди година дава живот на втория си наследник – малката Дияна. Знаейки колко е интензивна, взискателна и времеемка работата ѝ, нямаше как да не я попитам как се справя хем достатъчно добре в нея, хем с още не проходило дете вкъщи. Отговорът ѝ беше:

„Просто много обичам работата си. За мен тя е предизвикателство, с което е удоволствие да се справям и нещо което ежедневно развивам и градя. Но се старая успехите ми в професионален план да не са за сметка на семейството и близките ми хора. Просто съм се научила да постигам баланс между двете и нито едното да не е за сметка на другото.“

За много от нас това звучи почти нереално – като мечта, химера,

нещо, което колкото и да се опитваме да постигнем, все не успяваме

Но Йоана Йотова – да. Откакто се е родила Дияна амбициозната ѝ майка е ежедневно и ежечасно с нея. Работи почти изцяло от вкъщи, а нейната отдаденост към клиентите и работния процес вече дава ценни плодове. Leadflow превзема все по-убедително света на дигиталните услуги и се позиционира все по-успешно както у нас, така и в чужбина.


Вижте още: Хубавите лекарки, лекуващи животните

Отговор