Приятелство: граници няма, даже когато е с куче

0
приятелство
Приятелството не познава несгоди. Джон помага на Шеп да поспи.

Хората, които гледат куче, казват, че това е най-верният им приятел. Ще е до тях каквото и да става, ще скочи за тях, ще лежи до тях, ще плаче с тях и ще се смее с тях. Аз обаче имам още едно наблюдение за приятелството от този тип.

Мисля си, че не само кучето е верен приятел на човека. Забелязяла съм, че хората, които имат куче, толкова много се привързват и обикват домашния си любимец, че ще направят абсолютно същото за него.

Чувала съм много истории на стопани, които се жертват за животните си, плачат за тях и са им най-добрите приятели. Скоро попаднах на една подобна, за която… нямам… думи. Тя е за

приятелство, което е сред най-известните и необикновени в света

Чуйте сами:

Американец всеки ден носи 19-годишното си куче в езеро, за да му подари няколко часа сън. Четириногото, на име Шеп, не може да заспи, защото има тежко заболяване и много силни болки – то страда от хроничен артрит. Ставите го болят толкова силно, че животното едва влачи задните си лапи.

приятелството
Джон винаги ще помни своя най-добър приятел Шеп.

За да избавят кучето от страданията му, ветеринарните лекари предлагат да му направят смъртоносна инжекция. Собственикът Джон Енгър обаче не се съгласява на това и за да облекчи страданията му е измислил специален начин. Тъй като болният му приятел не може да заспи заради силните болки, всеки ден стопанинът му го носи в близкото до тях езеро. Там той го държи на ръце няколко часа, за да поспи. Водата носи тялото на животното и болките му почти изчезват.

Така Шеп успява да поспи.

Преди години кучето също помогнало на собственика си – спасило го от самоубийство. Шеп умира месец след като е навършил 20 години – през юли 2013 г., въпреки грижите на стопанина си. А историята на двамата дългогодишни приятели се превръща в истинска сензация.

приятелството
Новият приятел на Джон – Беър.

Днес Джон има ново куче – Мечка (Bear), с когото също са неразделни, но все още не е забравил своя любимец – Шеп. А и няма как. Немската овчарка придоби световна известност заради грижите на своя стопанин.

Повече за двамата приятели може да намерите на фейсбук страницата им, която има близо 400 хил. почитатели.

Вижте още: Кучета полицаи са любимите герои на колегите си

Отговор